«Το θέμα έχει δύο όψεις. η πρώτη είναι καθαρά πολιτική και η δεύτερη επιχειρηματική. Όσον αφορά το επιχειρηματικό μέρος συμφωνώ απόλυτα ότι είναι θέμα του ιδιοκτήτη που είναι η ΜΑΚΕΔΝΟΣ και κατ’ επέκταση ο δήμος Καστοριάς. Δεν μιλάμε όμως για την εκμίσθωση ενός ξενώνα ιδιοκτησίας του δήμου Καστοριάς που δεν επηρεάζει κανέναν άλλον πέραν του δήμου Καστοριάς και της ΜΑΚΕΔΝΟΣ. Η λειτουργία, όμως του λατομείου, είναι απόλυτα συνυφασμένη με την πορεία των έργων που εκτελούν οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού», επισημαίνει ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 και εξηγεί: «Στο Άργος Ορεστικό, έχουμε συμβασιοποιημένα έργα πάνω από 55 εκατομμύρια και άλλα 20 εκατ. ευρώ έργα προς υποβολή. Έργα τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με αδρανή υλικά και μέσα στις μελέτες και τους προϋπολογισμούς έχουμε βάλει όρο θα αγοραστούν από το μοναδικό λατομείο που υφίσταται στην ΠΕ Καστοριάς. Άρα, δεν είναι πολιτικό θέμα το ποια θα είναι η εξέλιξη της ιδιοκτησίας ή της εκμίσθωσης ή αυτού που θα λειτουργήσει τελικά την επιχείρηση αυτή και το πως τελικά θα εκτελεστούν αυτά τα έργα; Πριν ένα μήνα κληθήκαμε να πληρώσουμε ποσά της τάξεως των 70 χιλιάδων ευρώ για διαφορά τιμής μεταφοράς αδρανών υλικών από την Κοζάνη, γιατί υπήρχε αργία παραγωγής αδρανών υλικών από το λατομείο της ΜΑΚΕΔΝΟΣ όλο το 2020. Δεν είναι πολιτικό θέμα αυτό; Για την ακρίβεια είναι μείζον πολιτικό θέμα. Γιατί αν υπήρχε έστω και ένα λατομείο ακόμη, το οποίο το είχε και αυτό ιδιώτης, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όταν όμως υπάρχει μόνο ένα και ο ιδιοκτήτης μπορεί να προκύψει να είναι και εργολήπτης, δεν θα “πατρωνάρει” όλα τα έργα; Η κοινή λογική το λέει…» .

«Ο δήμαρχος και η ΜΑΚΕΔΝΟΣ ήρθαν σε εμένα, δεν τους έψαξα εγώ»
«Είμαι έτοιμος να ξαναβάλω τη φόρμα και να πάω να δουλέψω στο λατομείο» είπε ο κ. Κεπαπτσόγλου, τονίζοντας ότι η παρέμβαση του στο θέμα προκύπτουν και από τις επαναλαμβανόμενες συζητήσεις για το θέμα έπειτα από πρωτοβουλία του δήμος Καστοριάς και της διοίκησης της ΜΑΚΕΔΝΟΣ. Σημείωσε δε ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δημόσιο χαρακτήρα του λατομείου, γιατί θα είναι καταστροφικό, συμπληρώνοντας ότι όταν το εκμισθώνεις για 20 + 20 χρόνια, δεν θα απομείνει τίποτα. «Υπάρχει δοκιμασμένη συνταγή για τη λειτουργία του λατομείου. Δεν φαντάζομαι πράγματα, καταθέτω αυτά που έγιναν και πως μπορεί να λειτουργήσει. Το ζητούμενο είναι να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και κάθε μέρα που περνάει είναι μείον. Και μακάρι να είχε ξεκινήσει η δουλειά πολύ νωρίτερα, από τότε που την κουβεντιάζαμε με την Καστοριά. Εδώ θα πω κάτι πολύ σημαντικό αναφορικά και με το “πολιτικό ατόπημα”. Εγώ δεν πήγα να βρω κανέναν, ήρθαν να με βρουν και ο δήμαρχος και ο τεχνικός του σύμβουλος, και ο πρόεδρος της ΜΑΚΕΔΝΟΣ και ο αντιπρόεδρος της ΜΑΚΕΔΝΟΣ και όχι μόνο μια φορά. Έχω πει και το ξαναλέω, είμαι διαθέσιμος για οτιδήποτε βοήθεια, γιατί πέρα από την ηθική υποχρέωση σε ένα μείζον πολιτικό θέμα, υπάρχει και το συναισθηματικό και προσωπικό δέσιμο με τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Εξακολουθώ να είναι υπάλληλος αυτής της επιχείρησης, σέβομαι την επιχείρηση στην οποία παραμένω εργαζόμενός της. Εδώ, με ένα επιπλέον μέτρο και πάθος γιατί έχω και μία δημόσια θεσμική θέση», είπε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού.

«Δεν θίγεται ο Κεπαπτσόγλου, θίγεται ο δήμος»
«Πολλά λέγονται και στα “καφενεία” τα οποία βέβαια φτάνουν φιλτραρισμένα σε εμένα. Λέγονται πράγματα όπως “να μη στεναχωριέται ο Κεπαπτσόγλου”. Κάποιοι το έχουν προσωποποιήσει άλλα κάνουν λάθος. Εγώ, εκπρόσωπο ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που λέγεται δήμος Άργους Ορεστικού και έχω ορκιστεί να κάνω τα πάντα για να διασφαλίζω τα συμφέροντα του δήμου. Τα συμφέροντα του δήμου λοιπόν, ζημιώνονται από όλη αυτή τη διαδικασία. Είμαι μπροστά το ξεκαθαρίζω, το έχω ξεκαθαρίσει πολλές φορές, και ξεκαθαρίζω πως δεν πρόκειται να αφήσω οτιδήποτε θίγει το δήμο», σημείωσε, επίσης, ο κ. Κεπαπτσόγλου.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου αναφέρθηκε και στις συνεντεύξεις των κ. Σαββόπουλου και Γκοσλιόπουλου οι οποίοι, μεταξύ άλλων, δήλωσαν πως είναι ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις, εκφράζοντα παράλληλα φόβους για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού των έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς συνολικά (διαβάστε και δείτε εδώ τις συνεντεύξεις τους), λέγοντας πως «θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν μιλάμε για “πολιτικό ατόπημα”».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here