Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζήτησε την απόφαση του Εφετείου με την οποία αποφυλακίστηκε ο Γιώργος Πατέλης για να ασκήσει αναίρεση

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με αφορμή την πρόσφατη αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη, θα εξετάσει εάν χωρεί αναίρεση στην απόφαση πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας με την οποία αποφυλακίστηκε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε καταδικαστεί και για συμμετοχή στην στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβριο του 2013.

Το Πενταμέλες Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάνθηκε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί ο Γιώργος Πατέλης για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Ειδικότερα, το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι ο Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Ένα μόλις χρόνο μετά την επιβολή της ποινής στους καταδικασθέντες – μέλη της Χρυσή Αυγή, ο Γιώργος Πατέλης αποφυλακίστηκε και ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε μόλις καθαρογραφεί η εφετειακή απόφαση να του διαβιβαστεί προκειμένου να μελετήσει αν θα ασκηθεί αναίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Πατέλης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών, από την οποία έχει εκτίσει μόλις 30 μήνες (8 μήνες προσωρινά κρατούμενος και ένα έτος μετά την έκδοση της απόφασης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here