Σε μία όμορφη και ευχάριστη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα ξενοδοχείο Chloe η συνέντευ??η τύπου για την επίσημη έναρξη συνεργασίας του Δικτύου Σχολών Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ με την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι και έπειτα από ένα κύκλο συζητήσεων και επαφών οι δύο σύλλογοι ολοκλήρωσαν την επικείμενη συνεργασία σε επίπεδο ακαδημιών και δήλωσαν ικανοποιημένοι από το πλαίσιο της συνεργασίας.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος της Καλλιθέας Νίκος Τζιάρας ο οποίος επισήμανε τους στόχους και την φιλοσοφία λειτουργίας της Ακαδημίας του συλλόγου η οποία αριθμεί 60 αθλητές, τονίζοντας πως με : ’’μεγάλη χαρά δεχτήκαμε πριν λίγους μήνες την πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ να ενταχθούμε στο Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου της και σήμερα ήρθε η ευχάριστη στιγμή να το ανακοινώσουμε και επίσημα παρουσία και του Υπεύθυνου της ΠΑΕ Παναθηναϊκού τον Γιώργο Καπουράνη’’ και πρόσθεσε : ’’Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι από τις πρωτοπόρες ομάδες στην Ελλάδα στην λειτουργία των Ακαδημιών της, δουλεύοντας σε μοναδικά πρότυπα που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες’’.

Το πάνελ των ομιλητών πλαισίωσαν, ο Υπεύθυνος του Δικτύου Σχολών ΠΑΕ Παναθηναϊκού Γιώργος Καπουράνης, ο πρόεδρος του Μεγ. Αλέξανδρου Καλλιθέας Γιώργος Τζιάρας, ο υπεύθυνος Ακαδημιών Νίκος Μεσελίδης καθώς και οι προπονητές του συλλόγου, Μάρκος Πρωτόγερος, και Γιάννης Μπίντης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί γονείς αναλύθηκαν οι λεπτομέρειες της ξεχωριστής αυτής συνεργασίας, που δίνει όραμα δημιουργικής ανάπτυξης στον σύλλογο της Καστοριάς.

Ο Γιώργος Καπουράνης υπήρξε στο παρελθόν ένα από τα μεγάλα ονόματα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ που άφησαν ανεξίτηλα το όνομα τους γραμμένο στην ιστορία της πράσινης Π.Α.Ε. Τώρα πλέον τα τελευταία επτά χρόνια η παλιά δόξα του Παναθηναϊκού έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάπτυξης και προώθησης των Σχολών Ποδοσφαιρου μέσω των οποίων θα προκύψουν τα νέα ταλέντα που θα ενισχύσουν μελλοντικά τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Ο κ. Καπουράνης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε για το όραμα που υπάρχει στο ”τριφύλλι” όσον αφορά το δίκτυο και την επέκταση του, ενώ παράλληλα εκθείασε το έργο του Γιάννη Σαμαρά στις Ακαδημίες του συλλόγου.

‘’Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε στο δίκτυό μας την ακαδημία του Α.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ’’, δήλωσε ο Πρόεδρος των Σχολών κ. Γιώργος Καπουράνης και συμπλήρωσε : ”Η δομή της ακαδημίας της Καλλιθέας αλλά και οι προδιαγραφές της πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι υπεύθυνοι των ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με συνέπεια να υπογραφούν τα ανάλογα συμβόλαια και το Δίκτυό μας να αποκτήσει ένα ακόμα επίλεκτο μέλος. Η ακαδημία Α.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ προσδοκεί να προσελκύσει αθλητές ηλικίας 5 – 15 ετών και διαθέτοντας ένα άρτιο καταρτισμένο προπονητικό επιτελείο που αποσκοπεί στην σωστή και οργανωμένη εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών της.
Πλήρες ενταγμένο μέλος του δικτύου Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού η ακαδημία του Α.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ θα απολαμβάνει σειρά μοναδικών προνομίων στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση/εδραίωση της ακαδημίας.
Μοναδικά προνόμια όπως η ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης, η οδοντιατρική κάλυψη, ένα προπονητικό σετ καθώς και ένα αθλητικό πακέτο στοχεύοντας να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των αθλητών’’.

Για το ’’Γεώργιος Καλαφάτης’’ στο οποίο κυριολεκτικά κτυπά η καρδιά του Παναθηναϊκού

’’Το ’’Γεώργιος Καλαφάτης’’ είναι ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο έργο που σκοπό έχει να παρέχει το καλύτερο δυνατό στους αθλητές μας. Εδώ κάνει τις προπονήσεις της η πρώτη ομάδα αλλά και η επίσημη ακαδημία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ η οποία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 30 αθλητές στα επίσημα αγωνιστικά της τμήματα. Παράλληλα πολλά ταλέντα μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό έρχονται εδώ για να δοκιμαστούν υπό την επίβλεψη του Γιάννη Σαμαρά.

Πολλοί επίσης προπονητές των Σχολών μας μέσα στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης τους, επισκέπτονται το κέντρο για να δουν από κοντά τις προπονήσεις και να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες και πληροφορίες για τη μεθοδολογία της προπόνησης που εφαρμόζεται από τους προπονητές της Ακαδημίας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ’’.

Για το Δίκτυο των Σχολών Ποδοσφαίρου και την στήριξη που παρέχει ο Παναθηναϊκός

’’Στο Δίκτυο των Σχολών Ποδοσφαίρου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ εντάσσονται σήμερα 55 ακαδημίες με συνολικά 4000 παιδιά.

Διευθύνων Σύμβουλος των Σχολών είναι ο αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κ. Βασίλης Κωνσταντίνου και Υπεύθυνος του Δικτύου ο κ. Σταμάτης Αργύρης. Το Δίκτυο εκτός από την Ελλάδα λειτουργεί επίσης στην Κύπρο, την Αμερική και τη Νότια Αφρική.

Οι Σχολές Ποδοσφαίρου αποτελούν ένα υγιές κομμάτι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ από το οποίο προκύπτουν ποδοσφαιριστές ικανοί να φορέσουν τη φανέλα της πρώτης ομάδας. Η υποστήριξη από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ είναι διαρκής παρέχοντας στις ακαδημίες προηγμένη τεχνογνωσία και εμπειρίες τόσο σε παιδιά όσο και σε προπονητές.

Από το 2005 που ιδρύθηκαν οι Σχολές ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι πρωτοπόρος στο κομμάτι των Ακαδημιών και η προσπάθεια συνεχίζεται κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ο οποίος παρ’ όλη την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, στηρίζει με κάθε μέσο το έργο των Σχολών Ποδοσφαίρου.

Επιπλέον οι Σχολές δίνουν πραγματικές ευκαιρίες σε παιδιά του Δικτύου να δοκιμαστούν στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ συμμετέχοντας ενεργά στις προπονήσεις της Ακαδημίας ή μέσω των επίσημων δοκιμαστικών που γίνονται κάθε χρόνο στην Αθήνα, ενώ και τα δυο τουρνουά που διεξάγουμε σε Λουτράκι και Λεπτοκαρυά Κατερίνης προσελκύουν κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερες ακαδημίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό’’.

Για το εάν έχουν αναδεχθεί ποδοσφαιριστές μέσω των Σχολών Ποδοσφαίρου

’’Ευτυχώς το έργο μας προχωρά με μεγάλη επιτυχία και ασφαλώς υπάρχουν αρκετά πρόσφατα παραδείγματα όπως του Μαυριά που προήλθε από τη Σχολή Ποδοσφαίρου της Ζακύνθου, τον Χουχούμη που προήλθε από τη Σχολή του Αλιβερίου στην Εύβοια, ο Λάμπρου από τους Πόντιους Κατερίνης και ο Μαλντίν που προήρθε από τη Σχολή Ποδοσφαίρου της Πεύκης.

Στην Ακαδημία μάλιστα υπάρχουν αυτοί τη στιγμή πολλά υποψήφια ταλέντα για να φορέσουν τη φανέλα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Αν συνεχίσουν να εργάζονται με σοβαρότητα και επαγγελματισμό ελπίζω ότι θα πετύχουν το στόχο τους.

Οι Σχολές Ποδοσφαίρου είναι το μέλλον του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ καθώς ο Σύλλογος δίνει ευκαιρίες και προωθεί τον Έλληνα ποδοσφαιριστή’’.

Για τις σχέσεις του με τον Γιάννη Σαμαρά και το έργο του τελευταίου στην Ακαδημία

’’Ο Γιάννης Σαμαράς είναι ο Τεχνικός Διευθυντής της επίσημης Ακαδημίας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Με το Γιάννη έχουμε μια άρτια συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Το έργο του Γιάννη Σαμαρά είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού πέρα από την προπόνηση προσφέρει σε όλους μας γνώσεις και βοήθεια οποιαδήποτε στιγμή. Ο Γιάννης Σαμαράς έχει επίσης την ευθύνη του scouting και των αξιολογήσεων των ποδοσφαιριστών’’.

Για τα πλεονεκτήματα μιας ακαδημία η οποία θα ενταχθεί στο Δίκτυο των Σχολών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

’’Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά καθώς οι παροχές προς τους αθλητές του Δικτύου αλλά και τις Ακαδημίες είναι πολλές. Κατ αρχήν οι Ακαδημίες εντάσσονται σε ένα ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ το οποίο παρέχει συνεχή υποστήριξη σε όλες τις ακαδημίες.

Επιπλέον όπως αναφέραμε και πιο πριν η κάθε ακαδημία έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια από τα ταλέντα της στο Κορωπί ενώ τα δυο τουρνουά που διεξάγουμε κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα προσφέρουν στα παιδιά ανεπανάληπτες εμπειρίες και δώρα καθώς και τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά κάποιους από τους παίκτες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Πέρα από τις αθλητικές δραστηριότητες το πλάνο των Σχολών περιλαμβάνει και πολλές ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες ενώ οι Ακαδημίες μπορούν να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο Γεώργιος Καλαφάτης.

Επίσης τα παιδιά μπορούν με την οικογένεια τους να παρακολουθήσουν κάποιο αγώνα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στη Λεωφόρο με την είσοδο τους χορηγημένη από τις Σχολές Ποδοσφαίρου και την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Ακόμη προσφέρουμε ένα πολύ καλό πακέτο αθλητικού υλικού με τα πάντα για τον μικρό ποδοσφαιριστή σε πολύ καλή τιμή ένεκα και της κρίσης αλλά και γιατί σαν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ βλέπουμε τους αθλητές μας ως ανθρώπους και όχι σαν πηγή εσόδων.

Σημαντική είναι η συνεργασία μιας Ακαδημίας με το Δίκτυο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ακόμη και για τους ίδιους τους προπονητές οι οποίοι μπορούν για ένα διάστημα να παρακολουθήσουν από κοντά τις προπονήσεις της Ακαδημίας και να πάρουν πολλές οδηγίες και σημαντικές πληροφορίες για την προπόνηση από τον Γιάννη Σαμαρά και το έμπειρο τεχνικό επιτελείο του.

Τέλος οι Ακαδημίες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ευπρόσδεκτες στο Γεώργιος Καλαφάτης ακόμη και για φιλικά παιχνίδια με τις επίσημες Ακαδημίες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ’’.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ PANATHINAIKOS SOCCER SCHOOLS

Η PANATHINAIKOS SOCCER SCHOOLS (ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ) είναι ένα δίκτυο ποδοσφαιρικών σχολών με δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα και λειτουργεί υπό την αιγίδα και με την πιστοποίηση της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Το δίκτυο αναπτύσσεται διαρκώς και αποκτά μια δυναμική παρουσία και στο εξωτερικό με πιστοποιημένες σχολές ποδοσφαίρου.

Αποστολή του δικτύου PANATHINAIKOS SOCCER SCHOOLS είναι η ολοκληρωμένη αθλητική εκπαίδευση νεαρών ποδοσφαιριστών που θα ανδρωθούν ποδοσφαιρικά μέσα από μία εκπαιδευτική και αγωνιστική διαδικασία πλήρως εναρμονισμένη με τις αρχές του ψυχαγωγικού αθλητισμού, του «ευ αγωνίζεσθε», της ευγενούς άμιλλας και τους υγιούς συναγωνισμού, ιδανικά και αξίες που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τη μακρόχρονη ιστορία της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Η αγωνιστική αξιολόγηση των αθλητών του δικτύου πραγματοποιείται αυστηρά με επιστημονικές μεθόδους και οι πλέον ταλαντούχοι εξ αυτών προωθούνται στα τμήματα υποδομής και στις αγωνιστικές ομάδες του Παναθηναϊκού.

ΣΤΟΧΟΙ

Η ψυχαγωγία των αθλητών

H ανάπτυξη ποδοσφαιρικών φυτωρίων

Η διαπαιδαγώγηση των αθλητών γύρω από τις αξίες που πρεσβεύει ο υγιής αθλητισμός

Η εξοικείωση τους με τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει η ομάδα του Παναθηναϊκού

O σχεδιασμός αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που θα προσφέρουν καινούργιες εμπειρίες στους αθλητές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ένταξη σε ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών

Συμμετοχή σε Ποδοσφαιρικές, Ψυχαγωγικές και Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις

Επισκέψεις στο γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης” και παρακολούθηση αγώνων του Παναθηναϊκού

Επισκέψεις και ξεναγήσεις Σχολών στο νέο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού “Γ. Καλαφάτης” στο Κορωπί.

Τεστ αξιολόγησης ικανοτήτων και αξιολόγηση αθλητικών επιδόσεων

ΠΑΡΟΧΕΣ

Ασφαλιστική κάλυψη

Οδοντιατρική κάλυψη

Σετ προπόνησης

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου είναι η μεγαλύτερη επένδυση όχι μόνο για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ αλλά και για ολόκληρη την ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα. Η Διοίκηση και οι Προπονητές φροντίζουμε για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των νεαρών παικτών, ώστε να ανδρωθούν με τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν την ιστορία μας.

Παιδιά από όλα τα μέρη της Ελλάδα και το εξωτερικό, επιλέγονται κάθε χρόνο στο πρόγραμμα της Ακαδημίας. Μετακομίζουν στο νέο Προπονητικό Κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί, αναπτύσσουν το ταλέντο τους και προετοιμάζονται να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Τα παιδιά παρακολουθούν ιδιαίτερα σχολικά μαθήματα και μαθήματα ξένων γλωσσών με έξοδα της Ακαδημίας. Όσα παιδιά προέρχονται από επαρχιακές πόλεις ή από άλλες χώρες, φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο του προπονητικού κέντρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here