Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας άνοιξε την πόρτα στα λύκεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και παρουσίασε τα Τμήματά του, στους μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου. Οι διαδικτυακές συναντήσεις με τους μαθητές, αποτελούν παρακλάδι της δράσης “Βρες τί θα Σπουδάσεις”, που υλοποιεί ετησίως το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων.

Οι μαθητές, είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μία πρώτη εικόνα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (https://www.uowm.gr/), μέσα από τις τέσσερεις παράλληλες αίθουσες zoom που αντιστοιχούσαν σε κάθε επιστημονικό πεδίο, από τις παρουσιάσεις που ετοίμασαν και προέβαλαν σε αυτούς μέλη ΔΕΠ του κάθε Τμήματος. Επιπλέον, υπήρξε η δυνατότητα διαλόγου ανάμεσα στους μαθητές και τους καθηγητές του Ιδρύματος, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα και απορίες που τυχόν γεννήθηκαν. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης απέστειλε το μήνυμά του στους μαθητές και τις μαθήτριες, καλωσορίζοντας τους στο Πανεπιστήμιο του τόπου μας, ευελπιστώντας να τους υποδεχτεί σε αυτό, ως φοιτητές και φοιτήτριες.   

Οι εν λόγω διαδικτυακές εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Π.Δ.Μ., με την πολύτιμη συνδρομή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Θεόδωρου Μαρδίρη καθώς και των Διευθυντριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Π.Ε. Κοζάνης Δρ. Δέσποινας Παπαδοπούλου, Π.Ε. Φλώρινας κ. Ευγενίας Μαρνέρη, Π.Ε. Καστοριάς κ. Όλγας Βασιλειάδου και Π.Ε. Γρεβενών κ. Μαριάννας Θεοδοσίου.

Το ψηφιακό υλικό που έχει δημιουργεί, θα αποσταλεί ηλεκτρονικά, πανελλαδικά, σε όλα τα Λύκεια προκειμένου να γνωρίσουν και να εντάξουν στις επιλογές τους, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here