«Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να προστατεύουμε τα σύνορα. Να μην προσπαθούν να μπουν από το παράθυρο, υπάρχει πόρτα αν δικαιούται άσυλο» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας

Σε εξηγήσεις κλήθηκε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα μετά το επεισόδιο στην Κω όταν τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του Λιμενικού τα ξημερώματα της Τετάρτης.

«Έχει κληθεί ο Τούρκος πρέσβης για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ, κατά πάγια τακτική, ενημερώνονται όλοι οι εταιροί σε ΝΑΤΟ και ΕΕ» ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και απάντησε ότι «ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να δυναμιτίζει το κλίμα» παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου που τονίζει ότι δεν θα πρέπει να γίνεται επίκληση του Ολοκαυτώματος για πολιτικούς σκοπούς.

«Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να προστατεύουμε τα σύνορα. Να μην προσπαθούν να μπουν από το παράθυρο, υπάρχει πόρτα αν δικαιούται άσυλο» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα διέψευσε δημοσίευμα των New York Times λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης στην Ελλάδα, όλα είναι διαφανή. Για τα περί τραυματισμών & νεκρών, έχουμε διαψεύσει ότι υπάρχει τέτοιο κρούσμα από ελληνικής πλευράς. Αν υπήρχαν τέτοια θύματα, δεν θα τα είχατε δει;».

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here