Ένα άγνωστο μέχρι πρόσφατα κόμμα διεκδικεί μία θέση στη Βουλή, μαζί με κόμματα προβεβλημένων πολιτικών προσώπων, όπως η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ηπρώτη έκπληξη ήταν όταν ανιχνεύθηκε δημοσκοπικά για πρώτη φορά στη μέτρηση της Metron Analysis για το MEGA, σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου.

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, είναι ότι, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση του κοινού exit poll, το κόμμα Νίκη κινείται στα όρια του να μπει στη Βουλή, καταγράφοντας 2,5% έως 3,5%, μαζί με το ΜέΡΑ25, που επίσης κινείται μεταξύ 2,5% και 3,5%, αλλά και την Πλεύση Ελευθερίας, 2,5% έως 3,5%.

Φυσικά, είναι νωρίς για συμπεράσματα, γιατί όσες πιθανότητες έχει η «Νίκη» του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού να κερδίσει την είδοσό της στο κοινοβούλιο, άλλες τόσες έχει και να μείνει εκτός.

Σημασία έχει, όμως, ότι ένα άγνωστο μέχρι πρόσφατα κόμμα διεκδικεί μία θέση στη Βουλή, μαζί με κόμματα προβεβλημένων πολιτικών προσώπων, όπως η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η «Νίκη» και το «μπλόκο» στον Κασιδιάρη

Το κόμμα «Νίκη» περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα», με επικεφαλής τον Δημήτρη Νατσιό.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ανιχνεύθηκε σε δημοσκόπηση πρώτη φορά λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο, αλλά και άλλων κομμάτων δεξιά της… Δεξιάς, όπως αυτό των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου ή της Λατινοπούλου.

Όπως λοιπόν επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του κόμματος «Νίκη», που έχει ως κεντρικό σύνθημα «Με σκοπό τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας» και αναφορά στον στίχο του Σεφέρη «Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό», «η ΝΙΚΗ συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης».

Σημειώνεται παράλληλα πως το κόμμα «βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς ‘δεξιές’ κι ‘αριστερές’ παρωπίδες ή γενικόλογους ‘πατριωτισμούς’ αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Νατσιός

Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Δημήτρης Νατσιός και, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, είναι «δάσκαλος και θεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο, καθώς και  αρθρογραφία».

Από τα άρθρα του διακρίνει κανείς εμμονή με το Κυπριακό, μνημόσυνα για τα… λαμπρά παλληκάρια της ΕΟΚΑ, αντικομουνισμό και αντιευρωπαϊσμό, επιθέσεις στα ΜΜΕ, αναφορές στην «πονεμένη και απροσκύνητη Ρωμιοσύνη», «αυτοί με τον Κουφοντίνα, εμείς με την Μπουμπουλίνα», για την «εμετική παιδεραστία στα σχολικά βιβλία», για την ανάγκη να φτιαχτούν «φροντιστήρια Ελληνισμού» και άλλα παρεμφερή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here