Στο σφυρί βγαίνει ένα από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, τα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας.

Η καταληκτική προθεσμία παρατάθηκε από τις 28 Φεβρουαρίου για τις 20 Απριλίου 2018, καθώς οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές ζήτησαν παράταση για να καταθέσουν τις προσφορές τους στον διαγωνισμό που προκήρυξε ο δήμος Νάουσας. Η δημοπρασία οπότε και λήγει η προθεσμία του διεθνούς διαγωνισμού για την τριακονταετή παραχώρηση του χιονοδρομικού κέντρου.

Για το χιονοδρομικό κέντρο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρεις επενδυτές, δύο από την Ελλάδα και ένας από την Ρωσία, οι οποίοι ζήτησαν να παραταθεί η διαδικασία προκειμένου να καταθέσουν ένα ολοκληρωμένο business plan, όπως προβλέπουν οι όροι για την κατάθεση πρότασης στον σχετικό διαγωνισμό.

Ιδιωτική εταιρεία έχει αναλάβει τώρα ως προσωρινός ανάδοχος διαχείρισης του χιονοδρομικού κέντρου, για τη μεταβατική περίοδο μέχρι και τις 30/4/2018.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο 3 – 5 Πηγαδιών βρίσκεται στη δυτική πλευρά του όρους Βέρμιον, σε υψόμετρο μεταξύ 1430 έως 2005 μέτρων και απέχει 17 χλμ. από την πόλη της Νάουσας. Υπάρχουν συνολικά πέντε πίστες, ενώ το σύστημα τεχνητής χιόνωσης εξασφαλίζει άριστη ποιότητα χιονιού κατά τη διάρκεια όλης της χειμερινής περιόδου.

Ο επενδυτής που θα αναλάβει το χιονοδρομικό κέντρο θα πρέπει, εντός της πρώτης τριετίας, να προχωρήσει στις εξής παρεμβάσεις:

*Αναβάθμιση του ξενοδοχείου ski in – skiout σε κατηγορία τουλάχιστον 4 αστέρων και δημιουργία γυμναστηρίου, με σύγχρονες προδιαγραφές, εξοπλισμό και μέσα.

* Αναβάθμιση και συντήρηση των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού, μεταφοράς χιονοδρόμων του Χιονοδρομικού Κέντρου και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων, πιστοποιητικών και εξουσιοδοτήσεων.

fpress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here