Η εποχή των φορολογικών δηλώσεων έφτασε και η σκέψη όλων είναι στο «ραβασάκι» που θα τους στείλει φέτος η εφορία.

Αν θέλετε να αυξήσετε τις δόσεις του φόρου, από τις 3 που προγραμματίζονται αυτόματα σε 12, η λύση είναι να τον πληρώσετε εφάπαξ με πιστωτική κάρτα και να βάλετε άτοκες δόσεις.

Όλες οι τράπεζες προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, όπως και όλες τις βεβαιωμένες οφειλές προς τη ΔΟY. Από τον περασμένο Απρίλιο, μάλιστα, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν απευθείας τις υποχρεώσεις τους με κάρτα στο Taxisnet, χωρίς να χρειάζεται πλέον να κάνουν διατραπεζική μεταφορά.

Προϋπόθεση, βέβαια, για να είναι οι δόσεις άτοκες, είναι ο κάτοχος θα πληρώνει ολόκληρη τη δόση της κάρτας κάθε μήνα, αλλιώς θα επιβαρυνθεί με τα «τσουχτερά» επιτόκια των πιστωτικών και θα πληρώσει τον φόρο… διπλό.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προγραμματίσετε τις πληρωμές σας στην εφορία, χωρίς να τις αφήνετε να σας «πνίξουν». Μετά δε την ψήφιση του νέου φορολογικού νόμου, που αναμένεται να φέρει «επιδρομή» φόρων για το νέο έτος, ο προγραμματισμός των καταβολών είναι επιβεβλημένος και οι άτοκες δόσεις μάς εξοικονομούν χρήματα.

Διευκολύνσεις άτοκων δόσεων μέσω πιστωτικής κάρτας προσφέρουν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες:

1. Τράπεζα Πειραιώς

Οι πιστωτικές κάρτες της Πειραιώς δίνουν στους κατόχους τους τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές προς την εφορία  –που δεν βρίσκονται σε ρύθμιση– με έως και 12 άτοκες δόσεις. Εξαιρούνται ο Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων, το ΦΠΑ και το ΕΝΦΙΑ Νομικών Προσώπων.

Οι πληρωμές σε δόσεις μπορούν, εκτός από τα καταστήματα της Πειραιώς, να πραγματοποιηθούν και μέσω των υπηρεσιών winbank και winbak easypay.

2. Eurobank

Οι πελάτες της Eurobank μπορούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με τις πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες σε 12 άτοκες δόσεις, μέσω της νέας υπηρεσίας Live-Pay.

Μέσω της πιστωτικής κάρτας, οι φορολογούμενοι έχουν 2 εναλλακτικές:

  • Να εξοφλήσουν την οφειλή τους στην εφορία εφάπαξ, χρεώνοντας το συνολικό ποσό στην κάρτα τους σε έως και 12 άτοκες δόσεις. Έτσι, επωφελούνται τυχόν ειδικής έκπτωσης που ισχύει για εφάπαξ καταβολές.
  • Να εξοφλήσουν μία ή περισσότερες επιμέρους δόσεις της εφορίας, χρεώνοντας το ποσό της κάθε δόσης στην κάρτα σας σε έως και 12 άτοκες δόσεις. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουν την επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής και την περαιτέρω μείωση του ποσού της δόσης.

 

3. Alpha Bank

Εάν εξοφλήσετε τις φορολογικές οφειλές σας με τις πιστωτικές κάρτες της Alpha Bank, εκτός από το ότι δεν θα επιβαρυνθείτε με τόκους, θα μαζέψετε και πόντους στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιβράβευσης Bonus.

Η τράπεζα προσφέρει στους πελάτες της 12 άτοκες δόσεις για εξόφληση των οφειλών προς το Δημόσιο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι βεβαιωμένες οφειλές προς τη ΔΟΥ, τα τέλη κυκλοφορίας, οι εισφορές και τα τέλη επιτηδεύματος, η περαίωση, το τέλος υπαγωγής στη ρύθμιση αυθαιρέτων κ.α.

4. Εθνική Τράπεζα

Οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία με 12 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής τους κάρτας.

Επιπλέον, όσοι πληρώνουν τις δόσεις του φόρου με χρεωστικές κάρτες, συλλέγουν πόντους μέσω του μέσω του προγράμματος επιβράβευσης Go4More.

Η προσφορά ισχύει για πληρωμές στο δίκτυο καταστημάτων, μέσω του i-bank Internet Banking και του i-bank Simple Pay, καθώς και με τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Πηγή: insider.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here