Οι μαθητές που συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση, μετρούν αντίστροφα για την ολοκλήρωση των μαθημάτων τους εν μέσω του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19.

Η φετινή σχολική χρονιά είναι ιδιαίτερη, καθώς διεξάγεται εν μέσω της πανδημίας της νόσου COVID-19 και έτσι οι μαθητές συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση εξαιτίας του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ.

Όπως και να έχει πάντως, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη οι μαθητές που κάνουν τηλεκπαίδευση, μετρούν αντίστροφα.

Φέτος, λοιπόν, τα μαθήματα στα σχολεία (ή η τηλεκπαίδευση) θα ολοκληρωθούν στις 23 Δεκεμβρίου ενώ θα ανοίξουν ξανά, κορονοϊού επιτρέποντος, στις 8 Ιανουαρίου.

Από τι θα εξαρτηθεί το άνοιγμα των σχολείων

Όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν ανοίξουν τα σχολεία θα διεξαχθούν «έξυπνα στοχευμένα τεστ σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου», ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει οποιαδήποτε κυκλοφορία του ιού σε αυτές τις ηλικίες που δεν θα επιτρέψει να το άνοιγμα των σχολείων.

«Θα μας δώσει μια πολύ χρήσιμη πληροφόρηση για το αν έχουμε ή δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε τα σχολεία» είχε τονίσει ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υποστήριξε πως «οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να καταστήσει σαφές πως ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους και την πορεία του αριθμού των κρουσμάτων.

sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here