Α. Τουρλιδάκης: «Να φτιάξουμε ένα πανεπιστήμιο ποιοτικό και βιώσιμο»

Θετική είναι η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της ενοποίησης με το ΤΕΙ, με κάποιες σημαντικές επιφυλάξεις, ωστόσο, τις οποίες θα συμπεριλάβει το ίδρυμα στο τελικό κείμενό του, το οποίο και θα κοινοποιηθεί και στο Υπουργείο Παιδείας. Μετά τη σημαντική διαβούλευση που έγινε στα συλλογικά όργανα του Πανεπιστημίου, το ίδρυμα δίνει το «πράσινο φως» για την επόμενη ημέρα με το ΤΕΙ, βάζοντας ωστόσο κάποιους “αστερίσκους”.

Όπως ξεκαθάρισε σχετικά, μιλώντας με το «e-ptolemeos.gr», ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης, το ίδρυμα διατηρεί ισχυρή άποψη σε σχέση με τη διατήρηση του Πανεπιστημίου και των συλλογικών του οργάνων στη μεταβατική φάση, ενάντια στη σύσταση διοικούσας επιτροπής, προτείνοντας να διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο. Οι επιφυλάξεις που εκφράστηκαν, επίσης, έγκειται στους αποφοίτους του ΤΕΙ και τα πτυχία που θα λάβουν, ώστε να μην μπορούν να γραφούν για μια αναγνώριση μαθημάτων που θα τους οδηγήσει σε πολυτεχνικό δίπλωμα. Σε αυτό επέμεναν ιδιαίτερα οι φοιτητές του ιδρύματος.

Επίσης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα ζητήσει αξιολόγηση των καθηγητών του ΤΕΙ, ώστε να τηρηθεί η ακαδημαϊκότητα για τα μέλη ΔΕΠ, με αξιολόγηση που θα νομοθετηθεί. Ακόμη, θα ζητηθεί να μην χαθούν θέσεις εργασίας αλλά αντίθετα να ενισχυθεί το διοικητικό προσωπικό, όπως και το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς επίσης να προκύψουν και επιπλέον πόροι τόσο προς τον τακτικό προϋπολογισμό, όσο και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
«Να φτιάξουμε ένα πανεπιστήμιο ποιοτικό και βιώσιμο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τουρλιδάκης, σημειώνοντας πως ο λόγος που εγέρθηκαν αυτές οι επιφυλάξεις είναι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια και η βιωσιμότητά του. Ωστόσο αυτό που έχει μεγάλη σημασία να επισημανθεί είναι σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» η επιφύλαξη που εξέφρασε ο πρύτανης στη σύγκλητο ως προς τον τελικό αριθμό των τμημάτων, σημειώνοντας στα μέλη της πως μπορεί το ίδρυμα να βρεθεί προ αρνητικών εκπλήξεων μπροστά στην απόφαση του Υπουργείου και τα προτεινόμενα τμήματα να μην είναι 25!

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει αν προγραμματίστηκε κάποια συνάντηση με τους εμπλεκόμενους Πρυτάνης και τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ο ίδιος απάντησε αρνητικά, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει την σχετική συνάντηση των κυβερνητικών βουλευτών σήμερα με τον Υπουργό, απουσία των πρυτάνεων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ!

e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here