Επιβεβαίωσε ότι ο αρχηγός της Wagner βρίσκεται στη Λευκορωσία – Οι βρισιές στο κρίσιμο τηλεφώνημα Λουκασένκο-Πριγκόζιν – «Θα σας κομματιάσουν σαν έντομα εάν πάτε στη Μόσχα»

Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες από την επικοινωνία του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τη συμφωνία με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν για παύση της προέλασης. Ο Λευκορώσος ηγέτης που διαδραμάτισε τον ρόλο του διαμεσολαβητή είπε, όπως αποκάλυψε, στον Πούτιν να μη δολοφονήσει το αφεντικό της Wagner.

«Είπα στον Πούτιν: μπορούμε να τον σκοτώσουμε, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είτε με την πρώτη προσπάθεια είτε με τη δεύτερη. Αλλά του είπα: μην το κάνεις», είπε ο Λουκασένκο μιλώντας σε Λευκορώσους αξιωματούχους, σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε στο Telegram.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι ο Πριγκόζιν έφτασε στη Λευκορωσία, αφού έλαβε «εγγυήσεις ασφαλείας» τις οποίες έδωσε ο Πούτιν χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα ευχαριστήσει τον Λουκασένκο για τη μεσολάβησή του για τον τερματισμό της σύντομης ανταρσίας της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

To τηλεφώνημα Λουκασένκο σε Πριγκόζιν 

Ειδική σημασία έχει και το περιεχόμενο της συνομιλίας ανάμεσα στον Λευκορώσο ηγέτη και τον αρχηγό της Wagner, όταν ο πρώτος τηλεφώνησε στον Πριγκόζιν και τον έπεισε να σταματήσει την προέλαση στη Μόσχα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ – Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here