Ο ηγέτης του ψευδοκράτους ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν μπορούν να διαρκέσουν άλλα 50 χρόνια και ζητά επίσπευση των συνομιλιών – Σε κοινή γραμμή με την Τουρκία μετά τη συνάντηση με κορυφαίο στέλεχος του AKP

Νέες προκλητικές κορώνες εκτόξευσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί σε συνάντησή του με Τούρκους αξιωματούχους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα ενός νησιού που θα κυβερνούν οι Ελληνοκύπριοι, ενώ πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες δε μπορούν να διαρκέσουν άλλα πενήντα χρόνια σημειώνοντας πως και τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν μια να δουν ένα αποτέλεσμα.

«Οι Ελληνοκύπριοι στο παρελθόν θεώρησαν ότι το νησί είναι μόνο δικό τους, μάλιστα πέρα από αυτό επιχείρησαν να το ενώσουν με την Ελλάδα. Αυτό δεν ήταν δυνατό, άλλωστε και δεν έγινε», σημείωσε ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας το απόγευμα της Δευτέρας στο πλαίσιο συνάντησης με κορυφαίο στέλεχος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος.

Όπως αναφέρει η Kibris Postasi, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Βολκάν Μπόζκιρ, και η αποστολή που τον συνοδεύει στο πλαίσιο των επαφών που έχουν με την τουρκοκυπριακή πλευρά έγιναν πρώτα δεκτοί στο προεδρικό μέγαρο του Ψευδοκράτους από τον Μουσταφά Ακιντζί.

«Δεν θα πάρουμε μέρος σε μια διαδικασία με ανοικτό τέλος, η οποία δεν είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το ίδιο υπονόησε και η Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν πια να δουν ένα αποτέλεσμα», είπε ο Ακιντζί.

Από την πλευρά του ο Μπόζκιρ εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να σταθεί στο πλευρό των Τουρκουπρίων και να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.

«Η επιθυμία της ελληνοκυπριακής να τοποθετήσει τους Τουρκοκύπριους σε καθεστώς μειονότητας παρατείνοντας τη διαδικασία, αποκαλύφθηκε με πολύ προφανή τρόπο», ανέφερε Μποζκίρ, σύμφωνα με τον οποίο η ισότιμη συνύπαρξη στην Κύπρο είναι κάτι που επιθυμεί η Τουρκία.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here