Επικίνδυνα σενάρια «πολέμου» από την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, μία μέρα μετά το επεισόδιο στη Ρω.

Μία μόλις μέρα μετά το περιστατικό στη Ρω και ενώ οι εμπρηστικές δηλώσεις από Τούρκους αξιωματούχους συνεχίζονται, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak κυκλοφορεί με έναν άκρως προκλητικό τίτλο στο πρωτοσέλιδό της.

Αναλύοντας ένα παράξενο «σενάριο πολέμου», στο άρθρο του που τιτλοφορείται «Αν χτυπηθεί και βουλιάξει ελληνικό πλοίο» ο αρθρογράφος Ιμπραήμ Καραγκιούλ διερευνά το ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο με σκοπό να πληγεί η κυβέρνηση Ερντογάν.

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, όταν ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο το να γίνει κάποιο ατύχημα, «ας πούμε το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ένα ελληνικό πλοίο» και ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο εναντίον της Τουρκίας είναι ένα πιθανό σενάριο, το οποίο πρέπει να λάβει υπόψη της η Άγκυρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρότι το δημοσίευμα δεν συνδέει ευθέως την υποθετική απόπειρα προβοκάτσιας με τους Γκιουλενιστες, κάνει ωστόσο ειδική αναφορά στην κατάρριψη του Ρωσικού πολεμικού Αεροσκάφους το 2015 από Τουρκικό μαχητικό, στα σύνορα με τη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το περιστατικό είχε στη συνέχεια αποδοθεί σε Γκιουλενιστες αξιωματικούς από Τούρκους αξιωματούχους και μερίδα του τουρκικού Τύπου.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here