«Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης “Αττική Μπροστά” και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά τις δηλώσεις του περί της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε στην διαγραφή του Μανώλη Σφακιανάκη από τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση του ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε πως η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική της παράταξης.

Ακολουθεί δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά:

«Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα. Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πώς και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας. Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανωλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης «Αττική Μπροστά» και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας.

Και κάτι ακόμα! Τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς αστερίσκους. Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Κυριακή, άλλη Ελένη, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά…

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα».

Οι δηλώσεις του Μανώλη Σφακιανάκη

Πριν από λίγες μέρες, ο Μανώλης Σφακιανάκης ερωτηθείς για το περιστατικό που συνέβη λίγα μέτρα μακριά από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων, έριξε τις ευθύνες για ότι συνέβη στην 28χρονη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η 28χρονη Κυριακή προκαλούσε το δράστη με τις αναρτήσεις της στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς έδειχνε ότι ήταν χαρούμενη μετά το χωρισμό τους, και ότι αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να βλέπει ο δολοφόνος της.

«Το έγκλημα το ώθησε η κοινωνική δικτύωση. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη και ευτυχισμένη, το έβγαζε προς τα έξω» σημείωσε για την 28χρονη ο κ. Σφακιανάκης, ενώ για το δράστη αρκέστηκε να υπογραμμίσει ότι «ο άλλος ήταν τρελός, ήταν σχιζοφρενής».

Τέλος, όπως τόνισε, ακόμα και αν βρίσκονταν περισσότεροι αστυνομικοί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Αναργύρων, ο δράστης θα είχε προχωρήσει στη δολοφονία της ανυπεράσπιστης κοπέλας. «Εκατό άτομα να είχε το Αστυνομικό Τμήμα, θα την εκτελούσε, τέλος» σημείωσε ο κ. Σφακιανάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here