Ρεπορτάζ του Σωτήρη Σκουλούδη στο zougla.gr με τίτλο: «Η κοινωνία γυρίζει την πλάτη της στη γούνα».

Κάθε χρόνο η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη εορτάζεται ως ημέρα διεθνούς παρασκευής κατά της γούνας. Με αφορμή αυτήν την επέτειο το zougla.gr πραγματοποίησε ρεπορτάζ.

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο:

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

Η χαρακτηριζόμενη από τους φιλόζωους αλλά και εκατομμύρια άλλους πολίτες ως «βάρβαρη» πρακτική της εκτροφής ζώων και της θανάτωσής τους για τη χρήση της γούνας τους φαίνεται ότι, στον 21ο αιώνα, βρίσκεται στο απόλυτο σημείο της παρακμής, με προσδοκία πολλών την τελική εξάλειψή της.

Εδώ και δεκαετίες με μεγαλύτερη ένταση τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος της γουνοποιίας φθίνει διαρκώς και συρρικνώνεται στον δυτικό κόσμο, καθώς θεωρείται πλέον κατακριτέα δραστηριότητα από όλο και περισσότερους πολίτες, κινήματα ακτιβιστών και δράσεις οργανώσεων παγκοσμίως οδηγούν την κοινωνία αλλά και την οικονομία προς αυτήν την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα σήμερα και η φυσική γούνα να αντικαθίσταται από άλλες οικολογικές επιλογές – και σίγουρα όχι επιβαρυντικές για τη ζωή εκατομμυρίων γουνοφόρων ζώων.

Κάθε χρόνο η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη εορτάζεται ως ημέρα διεθνούς παρασκευής κατά της γούνας. Με αφορμή αυτήν την επέτειο το zougla.gr πραγματοποίησε ρεπορτάζ.

Στην εμπροσθοφυλακή της «μάχης» κατά της γούνας είναι η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία [Π.Φ.Π.Ο], η οποία με συνεχείς ενέργειες καλλιέργειας της ευαισθητοποίησης και της αφύπνισης του κόσμου ζητεί τον τερματισμό αυτής της πρακτικής.

«Δεν είναι ένα απλό ζήτημα. Το ζήτημα της γούνας αφορά εκτός από το ηθικό σκέλος, που είναι και το πιο σοβαρό, την περιβαλλοντική προστασία, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη. Σιωπούμε στον βίαιο θάνατο εκατομμυρίων συναισθανόμενων όντων, που την ώρα θανάτωσής τους ζουν μια ζωή μόνιμης αιχμαλωσίας και μαρτυρίου.

»Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους σύσσωμες οι φιλοζωικές οργανώσεις ανά τον κόσμο παρομοιάζουν τα κλουβιά εγκλεισμού τους με σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης» αναφέρουν σε συνέντευξή τους στο zougla.gr η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, και η Αριέττα Μαρινίτση, μέλος της ίδιας οργάνωσης.

Δείτε τη συνέντευξη:

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here