Ο οδηγός δεν φαίνεται να μειώνει την ταχύτητα του οχήματος ενώ πλησιάζει προς τον μεταλλικό δείκτη ύψους

Τη στιγμή που το λεωφορείο με τους Έλληνες ταξιδιώτες συγκρούεται στην μεταλλική αψίδα με αποτέλεσμα ένας 53χρονος από τη Λάρισα να χάσει τη ζωή του και άλλοι 24 άνθρωποι να τραυματιστούν σε δυστύχημα στη Ρουμανία – ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά – κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο που έφεραν στη δημοσιότητα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται το λεωφορείο να πλησιάζει την αψίδα χωρίς ο οδηγός να μειώνει την ταχύτητα του οχήματος και χωρίς να φαίνεται ότι εκτιμά πως το μεγάλο όχημά του δεν χωράει κάτω από αυτή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο μεταλλικός δείκτης ύψους «θέρισε» το επάνω τμήμα του λεωφορείου το οποίο ακινητοποίησε ο οδηγός του.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Το πρωί της Δευτέρας (26/12) ο δικηγόρος του οδηγού υποστήριξε ότι πελάτης του  αφενός «τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει πού να πάει, σε ένα δευτερόλεπτο έπρεπε να αποφασίσει. Δεν είχε ταχύτητα» και αφετέρου ότι «δεν είδε τις πινακίδες πριν να φτάσει στο τούνελ, υπήρχε μόνο μια, δεν την είδε γιατί δίπλα του ήταν ένα λεωφορείο».

Όσον αφορά το αν ο πελάτης του ξεκουράστηκε, ο δικηγόρος είπε ότι «ο οδηγός σταμάτησε πολλές φορές στο ταξίδι, δεν ήταν κουρασμένος, οι ευθύνες είναι αλλού. Το τούνελ αυτό του έκαναν ανακαίνηση όλο το καλοκαίρι. Από τον Σεπτέμβριο είχαμε επτά ατυχήματα. Παλαιότερα περνούσαν από εκεί φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Ήταν πολύς βαρύς ο περιοριστής ύψους».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ – Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here