Σαν σήμερα: Η 6η Μαρτίου στην ιστορία

Σαν σήμερα: Η 6η Μαρτίου στην ιστορία

1910 Η εξέγερση του Κιλελέρ ξεκίνησε όταν οι ντόπιοι αγρότες ξεκίνησαν μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στα διευρυμένα προνόμια των τσιφλικάδων και τον περιορισμό των δικαιωμάτων τους. Η διαμαρτυρία κατάληξε άδοξα, στις 6 Μαρτίου, όταν χωροφύλακες πυροβόλησαν εν ψυχρώ τους αγρότες. Περισσότεροι από τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν

1930 Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Union Square, της Νέας Υόρκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των κομμουνιστών για να διαδηλώσουν ενάντια στην ανεργία.
1933 Παρέλαση των ναζιστικών στρατευμάτων στην Πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο, με την ευκαιρία των εκλογών.
1936 Tο νέο Ολυμπιακό Στάδιο που χτίστηκε στο Βερολίνο για τους 11ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
1937 Η Αμέλια Έρχαρτ και ο σύζυγός της, Τζορτζ Πάλμερ Πάτναμ, μπροστά από το δικινητήριο Lockheed Electra της Έρχαρτ στο Όκλαντ, δέκα μέρες πριν εκείνη ξεκινήσει το ταξίδι της με σκοπό να κάνει το γύρο του κόσμου.
1940 Σκηνή απόλυτης καταστροφής στο κέντρο της Βαρσοβίας, στην Πολωνία, μετά την επέλαση των γερμανικών δυνάμεων.
1975 Ο Σαλβαδόρ Νταλί αποκαλύπτει έναν από τους καινούργιους του πίνακες, μέρος της συλλογής του που ονομάζεται “οράματα και αντικείμενα του μέλλοντος”, στη Νέα Υόρκη.
1983 Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο, ο Πρόεδρος της Ινδίας Ζαίλ Σιχ και η Πρωθυπουργός της χώρας, ίντιρα Γκάντι, ποζάρουν στο περιθώριο της συνδιάσκεψης των 7 Αδέσμευτων χωρών, στο Νέο Δελχί.
1991 Πετρελαιοπηγές, νοτίως του Κουβέιτ, καίγονται επί μέρες, γεμίζοντας τον αέρα με πυκνό καπνό
1994 Πεθαίνει στην Αθήνα η Μελίνα Μερκούρη

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ