Βρέθηκε ο χώρος για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Δυτική Μακεδονία, ενώ αποκλείστηκε το στρατόπεδο «Πόρτη Μιλτιάδη» στη Νεάπολη, που αρχικά είχε ζητήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, εγείροντας αντιδράσεις από τον δήμο Βοΐου και από φορείς της περιοχής.

Αυτό έγινε γνωστό κατά τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης. Το θέμα έφερε η μείζον αντιπολίτευση και εισηγητής ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Κοσμίδης, ο οποίος εισηγήθηκε να μην γίνει δομή φιλοξενίας προσφύγων το συγκεκριμένο στρατόπεδο, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας. Ο εισηγητής τόνισε πως είναι σε γνώση του η πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο μεταναστευτικής Πολιτικής, κατά την  οποία ο υπουργός Δημήτρης Βίτσας διαβεβαίωσε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο στρατόπεδο, αλλά ζήτησε εναλλακτική πρόταση από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ωστόσο – είπε – το Π.Σ. πρέπει να έχει μία απόφαση ότι δεν πρέπει να διατεθεί το στρατόπεδο «Πόρτη Μιλτιάδη».

Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, παρουσιάζοντας τον χάρτη των δομών πανελλαδικά, σημείωσε ότι «όλη η Ελλάδα έχει δομές φιλοξενίας προσφύγων, εκτός από τη Δυτική Μακεδονία. Μία τέτοια δομή πρέπει να γίνει και στην περιοχή μας. Εξήγησα στον υπουργό τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί το στρατόπεδο στη Νεάπολη, δεδομένου ότι είναι ακατάλληλο. Ο κ. Βίτσας μου εξουσιοδότησε να βρω έναν άλλο χώρο». Στη συνέχεια είπε ότι «έχουν γίνει όλες οι διαβουλεύσεις και βρέθηκε ο χώρος, αλλά δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμος, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επαφές». Το μόνο που αποκάλυψε ο περιφερειάρχης είναι ότι ο χώρος που βρέθηκε είναι ιδιωτικός χώρος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here