Σύμφωνα με αναγνώστη της εφημερίδας μας, μέχρι το 1968 λειτουργούσαν φυλακές στην Καστοριά, διαχρονικά σ?? τρία διαφορετικά σημεία.

Στο φύλλο της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2015 με αριθμό 743 και στη σελίδα 11, στο θέμα : «Υπήρξαν φυλακές στην Καστοριά; Ναι, μέχρι το 1968, αλλά πού;», μεταξύ άλλων, αναφέρονταν ότι η Υπηρεσία Αρχών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς κάνει έκκληση στους πολίτες ή και σε άλλες υπηρεσίες, εφόσον έχουν οποιοδήποτε στοιχείο στα χέρια τους – έγγραφο ή προφορικό –,να το καταθέσουν, προκειμένου να καταγραφούν δεδομένα για το σωφρονιστικό σύστημα της Ελλάδας εκείνη την εποχή, αλλά και τον ρόλο των φυλακών προς την τοπική κοινωνία.

Έτσι, μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας μας, αλήθεια είναι, ότι ένας εκ των αναγνωστών μας, ο κ. Ιωάννης Μουσιάδης, προσερχόμενος στα γραφεία της ΣΕΝΤΡΑΣ, μας γνωστοποίησε πως μέχρι το 1968, οπότε και καταργήθηκαν, φυλακές λειτουργούσαν –αρχικά – στο κτίριο των Δικαστηρίων (στην Πλατεία Δαβάκη), μετέπειτα στη Βόρεια Παραλία και στο σημείο απέναντι από την ψαροταβέρνα «Κύματα», ενώ αμέσως μετά σε χώρο αντίκρυ από το Στρατόπεδο «Μαθιουδάκη» και επί της οδού Γράμμου, δίπλα στο ψητοπωλείο «Ψηστήρι». Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Μουσιάδη, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, κέντρο κράτησης πολιτών με «αριστερά φρονήματα» λειτουργούσε στον χώρο του παλιού Ιδιωτικού Γυμνασίου, στην περιοχή της Ομόνοιας.                    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here