Στο επίκεντρο Ιαματικά Λουτρά, εναλλακτικός τουρισμός, Γεωπάρκο Ασπροκκλησιάς και Πολιτιστικό Κέντρο

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Πάνο Κεπαπτσόγλου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στην Π.Ε. Καστοριάς.

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού ενημέρωσε διεξοδικά για τις υποδομές του Δήμου και τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει, θέτοντας ως προτεραιότητα την αξιοποίηση του ιαματικού-θεραπευτικού τουρισμού με την επέκταση των Ιαματικών Λουτρών Αμμουδάρας. Όπως επεσήμανε, μετά την ένταξη της υδροθεραπευτικής μονάδας και του δημοτικού ξενώνα Αμμουδάρας σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, επιδιώκεται η λειτουργία τους σε ετήσια βάση με την κατασκευή χώρων υδρομασάζ και σπα σε μικρές πισίνες των τεσσάρων ατόμων στον εσωτερικό χώρο και την κατασκευή κλειστής πισίνας με υαλοκατασκευή στον εξωτερικό χώρο των Λουτρών.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη δυνατότητα ενίσχυσης του εναλλακτικού τουρισμού μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στον Αλιάκμονα και την ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής και του δασυλλίου. Όπως είπε, με τον τρόπο αυτό η περιοχή θα μετατραπεί σε έναν πολυχώρο αθλητισμού, εναλλακτικού τουρισμού, τουριστικού εμπορίου και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα ενισχυθεί και από τις ελκυστικές διαδρομές στους ορεινούς όγκους του Δήμου.

Σχετικά με τα μουσεία ο κ. Κεπαπτσόγλου ζήτησε την εξασφάλιση χρηματοδότησης, προκειμένου να αναδειχθεί το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Νοστίμου σε συνδυασμό με το Γεωπάρκο Ασπροκκλησιάς και ξεχωριστό κονδύλι για τη μουσειολογική μελέτη που απαιτείται για την έναρξη λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο, η κα Ζαχαράκη συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πολιτιστικό Κέντρο. Εκεί ο κ. Κεπαπτσόγλου αναφέρθηκε στην έτοιμη μελέτη που υπάρχει για την προμήθεια εξοπλισμού, προκειμένου να καταστεί το Πολιτιστικό Κέντρο και συνεδριακό, πρόταση που βρήκε απόλυτα σύμφωνη την Υφυπουργό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here