Καλύτερη η κατάσταση στα σχολεία της Καστοριάς σήμερα δεύτερη μέρα επιστροφής στα θρανία. Τι λέει ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, Τάσος Ξανθόπουλος.

Χθες Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της sentra.com.gr και του Antennes 93.6, 47 μαθητές και 10 δάσκαλοι βρέθηκαν θετικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία και δημοτικά) και 14 εκπαιδευτικοί και 32 παιδιά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Σήμερα Τρίτη, είναι καλύτερη η εικόνα με 23 θετικούς μαθητές σε εννέα σχολεία και 2 δασκάλους στην πρωτοβάθμια (τρία από αυτά στα νηπιαγωγεία και τα υπόλοιπα 20 σε δημοτικά) και 25 θετικούς μαθητές και έναν εκπαιδευτικό στα γυμνάσια και τα λύκεια. Να σημειωθεί ότι οι αριθμοί αυτοί είναι κρούσματα διαγνωσμένα με rapid ή pcr από δομή ή ιδιώτη ιατρό. Για να καταγραφεί δηλαδή επίσημα δεν αρκεί το σελφ τεστ, αλλά πρέπει να διαγνωσθεί μέσω rapid ή pcr.

Συνολικά, σε 9.688 ανέρχονται σήμερα τα θετικά σελφ τεστ εκπαιδευτικών και μαθητών σε όλη τη χώρα. Θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση την Παρασκευή των μαθητών στο σχολείο. Τη χθεσινή ημέρα, το πρώτο σέλφ τεστ εντόπισε 15.547 κρούσματα, εκ των οποίων 2.300 εκπαιδευτικών θετικών στον ιό. Συνολικά τις τελευταίες 48 ώρες μαζί με τα χθεσινά  15.547, έχουν ανιχνευτεί 25.235 κρούσματα. 

Για την επιστροφή στα θρανία και τα σελφ τεστ μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και στον Antennes 93.6, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, Τάσος Ξανθόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here