Τα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 έχουν διασπαρεί σε ακτίνα 400 μέτρων, όπως προέκυψε από τους δύτες της ΚΟΣΥΘΕ της Πολεμικής Αεροπορίας – Όταν ανοιχτεί, ο καταγραφέας ίσως ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας

Το μεσημέρι του Σαββάτου, την ώρα που ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος οδηγούνταν στην τελευταία του κατοικία στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, οι δύτες της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισαν τον καταγραφέα στοιχείων πτήσης του Mirage 2000-5 που κατέπεσε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου.

Ο καταγραφέας του Mirage 2000-5, το λεγόμενο flight datarecorder, εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων στο βυθό της θάλασσας στην περιοχή 9-10ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Όταν ανελκύσουν το θεωρούμενο σαν μαύρο κουτί, οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας ελπίζουν να μπορούν να επεξεργαστούν τα δεδομένα που έχει καταγράψει ώστε να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Αν και η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρίσκονται σε βάθος 250 μέτρων, και στη συνέχεια 400, η τελική εκτίμηση είναι ότι τα κομμάτια του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στην επιφάνεια της θάλασσας βρίσκονται σε βάθος… 800 μέτρων!

Όπως φαίνεται η άτρακτος του μαχητικού αεροσκάφους έχει σπάσει σε κομμάτια. Ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι τα συντρίμμια του Mirage έχουν διασπαρεί σε μια ακτίνα περίπου 400 μέτρων και σε βάθος 800 μέτρων στα ανοιχτά της Σκύρου.

Protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here