Ενώ η Ε.Ε. επέλεξε την Δυτική Μακεδονία ως πιλότο στη χώρα για την ενεργειακή αναβάθμισή της, ο Περιφερειάρχης έλαμψε δια της απουσίας του…

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» το οποίο έχει ως εξής:

«Πράκτοράς μου στις Βρυξέλλες με πληροφόρησε για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση που έλαβε χώρα χθες εκεί με θέμα την ενεργειακή αναβάθμιση περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο τρεις επιλεγμένες περιοχές θα χρηματοδοτηθούν από τον ευρωπαϊκό κορβανά προκειμένου σταδιακά να περάσουν από την παραγωγή λιγνίτη στη χρήση πιο φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας, χωρίς να διαταραχθεί η οικονομική ζωή τους. Εκπρόσωποί τους, λοιπόν, κλήθηκαν να ενημερώσουν τα αρμόδια όργανα για τα ζητήματα που απασχολούν τις περιφέρειές τους και να συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους. Ανάμεσα στις τρεις περιοχές που έχουν επιλεγεί είναι και μια ελληνική: η Δυτική Μακεδονία. Στο μίτινγκ ήταν παρών και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος Ενέργειας Μάρος Σέφκοβιτς. Οπως και ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο οποίος πήγε, μαθαίνω, προετοιμασμένος μαζί με την ομάδα του. Ο μόνος που δεν έκρινε απαραίτητο να δώσει το «παρών» ήταν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης. Να σας θυμίσω εδώ ότι μιλάμε για τον ίδιο περιφερειάρχη ο οποίος είχε παίξει σε εκείνο το σποτάκι του Μαξίμου που ενημέρωνε το πανελλήνιο για την αναβάθμιση της Δυτικής Μακεδονίας. Η δικαιολογία που δόθηκε εκ μέρους του ήταν, μου είπε η πηγή μου, πως θα συναντούσε τον Αλέξη Τσίπρα. Οχι, μπράβο. Γιατί να τρέχεις στις παγωμένες Βρυξέλλες με μείον οκτώ βαθμούς Κελσίου για να εξασφαλίσεις χρήμα, όταν μπορείς να δεις τον αρχηγό του κόμματος σου; »

Μαρία Σπυράκη σε ραδιόφωνο της Καστοριάς:

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε σήμερα η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη σε ραδιόφωνο της Καστοριάς, εκφράζοντας την έκπληξή της για το ότι ήταν επίσημος προσκεκλημένος και δεν παραβρέθηκε.

 

 

tanea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here