ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝITΩΝ ΓΟΥΝΑΣ-ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ- ΔΕΡΜΑΤΟΣ-ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δεν προσαρμοζόμαστε στη «Βαρυχειμωνιά» που μας ετοιμάζουν!

Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι, το Σωματείο απευθύνει κάλεσμα  ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους εργαζόμενους άνεργους του κλάδου, στις 5 Νοέμβρη τις 12:30 ημέρα Τετάρτη έξω από την Νομαρχία.

Για να προστατεύουμε το εισόδημα μας από την ακρίβεια που φουντώνει με το νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα, στο ρεύμα, σε όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης. Να δώσουν μαζική  απάντηση οι γουνεργάτες και οι αυτοαπασχολούμενοι στην Καστοριά και  όλος ο Λαός, που πληρώνουν πολύ ακριβά την κρίση, τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία και τη μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στον  πόλεμο με επιλογή της κυβέρνησης.

Το 8μηνο του 2022 έχουν εκδοθεί 320.000 εντολές διακοπής ρεύματος. 7 στα 10 νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αποπληρωμές των δόσεων για το ρεύμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μόνο για το μήνα Σεπτέμβριο έδωσε 1,9δις ευρώ για την επιδότηση όπως λέει των τιμολογίων, δηλαδή χρήματα του λαού από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ενίσχυση της κερδοφορίας των εταιρειών.

Όλοι οι πάροχοι έχουν αυξήσει περισσότερο 1000% την τιμή του ρεύματος ενσωματώνοντας την ρήτρα αναπροσαρμογής με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

                                                      ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
  • Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
  • Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.
  • Επέκταση και αύξηση του επιδόματος θέρμανσης για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας. 
  • Αύξηση της ποσότητας των χωρικών ξύλων ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες για θέρμανση όλη την περίοδο του χειμώνα, και μείωση της τιμής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here