Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ μετά τις απανωτές προκλήσεις Κασσελάκη

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μετά τη νέα εσωκομματική σύγκρουση, η οποία οδηγείται στα άκρα μετά τις απανωτές προκλητικές κινήσεις του προέδρου προκαλώντας αιφνιδιασμό ακόμα και το περιβάλλον του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης  του ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα (8:30 μ.μ.) στα γραφεία της Κουμουνδούρου με την ελπίδα αυτή τη φορά να παρευρεθεί ο αρχηγός.

Μετά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση έξι ωρών το όργανο έδωσε απάντηση στην επιστολή – «βόμβα» του προέδρου, που θεωρεί πως όλοι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον ίδιο.

Η Π.Γ. τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «είμαστε κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόμμα» και «συσπειρώνουμε πολίτες από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Δεν διχάζουμε» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης δεν υποχώρησε καθόλου από τις θέσεις του και υπερασπίστηκε μέσω e-mail το εσωτερικό «δημοψήφισμα» του ερωτηματολογίου θέτοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των σχεδίων του για τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο London School of Economics (LSE) ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις σχετικά με το ερωτηματολόγιο για να υποστηρίξει: «Είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., εκλέχτηκα από 150.000 πολίτες με το καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή σε όλα τα μέλη του κόμματος για να κάνω ένα κόμμα για τα μέλη. Αυτό ήταν το μήνυμά μου από την αρχή». Και πρόσθεσε ότι «αν η δομή του ΣΥΡΙΖΑ είχε λειτουργήσει σωστά, δεν θα έπρεπε να ήμουν εγώ πρόεδρος».

Σε νέα του ανάρτηση επανήλθε στο «όραμά» του να δημιουργήσει ένα μονοπάτι «για το ελληνικό όνειρο», που είναι «διαφορετικό από το αμερικανικό», όπως είπε σε εκδήλωση στο London School of Economics. 

«Ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσουν, είτε εκτός είτε εντός της χώρας τους, για να επιβιώσουν», ανέφερε. Και ανέφερε τους «τέσσερις πυλώνες που θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε»

  • Με μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και Εθνική ‘Αμυνα.
  • Δημιουργώντας μια σύγχρονη κοινωνία. Με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Η σύγχρονη κοινωνία, είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού.
  • Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Με ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του κράτους. Με διαφανή διακυβέρνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here