Σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση έχει φέρει το lock down, οικογένειες σε χωριά της Δημοτικής ενότητας Μεσοποταμίας, οι οποίες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμη και τα βασικά.

Τόσο ο δήμος όσο και η Αντιπεριφέρεια καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να λυθεί οριστικά αυτό το πρόβλημα, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Διονύσης Λίτσκας, φροντίζει να πηγαίνει στις οικογένειες αυτές τα απαραίτητα καθημερινά.

Να σημειώσουμε ότι η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας τέθηκε σε ολική καραντίνα για 14 μέρες, λόγω του μεγάλου αριθμού πολιτών θετικών στον κορονοϊό.

Πριν λίγα λεπτά, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πέτρος Δοκόπουλος, σημείωσε πως οι οικογένειες με σημαντικά προβλήματα θα εξυπηρετούνται από εταιρίας catering και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καστοριάς.

Πέτρος Δοκόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού: «πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και το μέγεθος της επιχειρησιακής δράσης του Δήμου Καστοριάς»

Η ανακοίνωση του δήμου:

5η μέρα σήμερα που η Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας βρίσκεται σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης, έπειτα από την Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμος Καστοριάς βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πρωτόγνωρη και πρωτοφανή κατάσταση, στην οποία υποχρεώθηκε, χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία, να φροντίζει για 14 ημέρες, 5.500 εσώκλειστους ανθρώπους που κατοικούν σε 6 διαφορετικές κοινότητες και παράλληλα, να μεριμνήσει για την ασφαλή τροφοδοσία και διανομή των καθημερινών ειδών πρώτης ανάγκης για τους δεκάδες επαγγελματίες και για τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής.

Η άμεση όμως κινητοποίηση και ο συντονισμός από πλευράς του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη ήταν καταλυτικής σημασίας. Με διαρκείς συσκέψεις και συναντήσεις όλων των αρμοδίων θεσμικών φορέων, με συνεχή καθοδήγηση και οδηγίες προς τους Αντιδημάρχους και όλους τους αρμόδιους δημοτικούς υπηρεσιακούς παράγοντες, γίνεται μία υπερπροσπάθεια για τον χειρισμό της κατάστασης, η οποία ώρα με την ώρα ομαλοποιείται όλο και πιο πολύ.

Το τεράστιο βάρος έπεσε πρωτίστως στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού & Αθλητισμού και όλες τις σχετικές Δομές της, «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Ιατρείο, Συμβουλευτική, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Πέτρος Δοκόπουλος, με διπλή ιδιότητα, συντονιστή και γιατρού αναφέροντας σε δηλώσεις του ότι “πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και το μέγεθος της επιχειρησιακής δράσης του Δήμου Καστοριάς”.

Αυτή τη στιγμή 14 άτομα από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», 9 νοσηλευτές και προσωπικό του Νοσοκομείου και άλλων υγειονομικών δομών Καστοριάς, που είναι κάτοικοι της περιοχής, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στη Μεσοποταμία, συγκροτημένοι σε ομάδες, καταγράφοντας ανάγκες και αιτήματα και παρέχοντας καθημερινή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής

Την ίδια ώρα, το στελεχιακό δυναμικό του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Καστοριάς και του Ειδικού Παθολόγου κ. Τριαντάφυλλου Τοκατλίδη, συνδράμουν με ουσιαστικό ρόλο, στην όλη προσπάθεια ενώ 5 οχήματα ενισχύουν και ισχυροποιούν τη δράση των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Παράλληλα, λειτουργούν 4 κέντρα με τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης, ενώ παρέχονται καθημερινά και δίνονται στη δημοσιότητα χρήσιμες οδηγίες και πληροφορίες προς τους πολίτες και τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, οι οποίοι αν και περνούν μία σκληρή δοκιμασία θα πρέπει να δείξουν την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή, να παραμείνουν μέσα, για να βγούμε στο τέλος νικητές.

Ο Δήμος Καστοριάς, από την πρώτη στιγμή, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την προστασία των δημοτών του και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Αυτές τις δύσκολες ώρες κανένας συνδημότης μας δεν είναι μόνος του. Κανένας συνάνθρωπός μας δεν θα μείνει απροστάτευτος και αβοήθητος. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυστηρότερα μέτρα για Καστοριά και Κοζάνη ζητάει ο Γ. Κασαπίδης
Θάλαμοι δειγματοληψίας στις δομές υγείας της Καστοριάς
Εκτύπωση προστατευτικών μασκών προσώπου 3D από το ΕΠΑΛ Καστοριάς

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here