Χωρίς πανηγυρικούς τόνους δίνοντας μια πρόγευση των παροχών που ετοιμάζει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, χωρίς κουβέντα όμως για τις συντάξεις, κύλησε η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβούλιου.

Ο κ. Τσίπρας, αφού καλωσόρισε τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στο κυβερνητικό σχήμα, είπε ότι «η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο γεμίζει τον ελληνικό λαό με προσδοκίες για βελτίωση των συνθηκών ζωής, για μια καλύτερη καθημερινότητα και ανακούφιση από τα βάρη και την αγωνία της μνημονιακής εποχής».

Για πρώτη φορά, στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου κάθισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μια επιλογή που έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εντός ΣΥΡΙΖΑ όσο και εκτός, με καυστικά σχόλια από τους πρώην συντρόφους της.

Παρούσες στο υπουργικό συμβούλιο, αν και όχι στο τραπέζι της συνεδρίασης -λόγω του ότι είναι υφυπουργοί- και οι κυρίες Κατερίνα Παπακώστα αλλά και Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αμέσως, μετά υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της βουλής για την απαραίτητη αναμνηστική «οικογενειακή» φωτογραφία. Πηγαδάκια και αστεϊσμοί δεν έλειψαν ενώ όλοι τους προσπαθούσαν να πάρουν θέση δίπλα και πίσω από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Παππάς με τον Τέρενς Κουίκ έδειχναν ιδιαίτερα χαρούμενοι, ενώ η κυρία Παπακώστα έστεκε μόνη της μέχρι να εμφανιστεί η κυρία Γεροβασίλη η οποία στάθηκε δίπλα της. Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου επίσης μόνη της, στην άκρη στα δεξιά της φωτό. Δίπλα της ο Χρήστος Σπίρτζης, παλιός της γνώριμος από το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα οι τουρίστες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία από κάτω έκπληκτοι είδαν τους υπουργούς στην είσοδο και σήκωσαν και αυτοί τις φωτογραφικές τους μηχανές.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται για να πάρει τη θέση του για την οικογενειακή φωτόΟ Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται για να πάρει τη θέση του για την οικογενειακή φωτόΠαναγιώτης Ρήγας, Νίκος Παππάς, Πάνος ΚαμμένοςΠαναγιώτης Ρήγας, Νίκος Παππάς, Πάνος ΚαμμένοςΗ νέα υπουργός Πολιτισμού με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και την Μαρία Κόλλια ΤσαρουχάΗ νέα υπουργός Πολιτισμού με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και την Μαρία Κόλλια ΤσαρουχάΗ Ολυμπία Τελιγιορίδου αριστερά, για πρώτη φορά στην κυβέρνησηΗ Ολυμπία Τελιγιορίδου αριστερά, για πρώτη φορά στην κυβέρνησηΡήγας, Παππάς, Καμμένος, ΦάμμελοςΡήγας, Παππάς, Καμμένος, ΦάμμελοςΗ τέταρτη κυβέρνηση που έχει προκύψει μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015Η τέταρτη κυβέρνηση που έχει προκύψει μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015Κουίκ, ΡήγαςΚουίκ, ΡήγαςΤα πηγαδάκια δεν έλειψαν...Τα πηγαδάκια δεν έλειψαν…Χρυσοβελώνη, Τζούφη, ΑχτσιόγλουΧρυσοβελώνη, Τζούφη, ΑχτσιόγλουΠίσω και αριστερά οι κύριοι Στάθης Γιαννακίδης (νέος υφυπουργός Οικονομίας), Λευτέρης Κρέτσος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Κωνσταντίνος Στρατής (υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού)Πίσω και αριστερά οι κύριοι Στάθης Γιαννακίδης (νέος υφυπουργός Οικονομίας), Λευτέρης Κρέτσος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Κωνσταντίνος Στρατής (υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού)Παππάς, Καμμένος, Παππάς, Καμμένος, Τζούφη, Αχτσιόγλου, Ρήγας, ΠαππάςΤζούφη, Αχτσιόγλου, Ρήγας, ΠαππάςΚαι ο Τέρενς Κουίκ στο ίδιο πηγαδάκιΚαι ο Τέρενς Κουίκ στο ίδιο πηγαδάκιΟλοι έδωσαν μάχη για να κάτσουν πλάι στον Τσίπρα αλλά μόνο ο Γιάννης Δραγασάκης τα κατάφερεΟλοι έδωσαν μάχη για να κάτσουν πλάι στον Τσίπρα αλλά μόνο ο Γιάννης Δραγασάκης τα κατάφερεΤέσσερις από τις πολλές κυρίες της παρούσας κυβέρνησηςΤέσσερις από τις πολλές κυρίες της παρούσας κυβέρνησηςΗ κυρία Τελιγιορίδου αριστερά, νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και οι νεοεισερχόμενοι Στρατής και ΚρέτσοςΗ κυρία Τελιγιορίδου αριστερά, νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και οι νεοεισερχόμενοι Στρατής και Κρέτσος

Φάμμελος, Μπόλαρης, Κατρούγκαλος, ΤσαρουχάΦάμμελος, Μπόλαρης, Κατρούγκαλος, ΤσαρουχάΑνάμεσα στους Κατρούγκαλο και Τσαρουχά ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας ΦωτάκηςΑνάμεσα στους Κατρούγκαλο και Τσαρουχά ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας ΦωτάκηςΚουίκ, ΡήγαςΚουίκ, ΡήγαςΠαππάς, ΚαμμένοςΠαππάς, Καμμένος

Κουίκ, ΠαππάςΚουίκ, ΠαππάςΥπό το βλέμμα ΚαμμένουΥπό το βλέμμα Καμμένου

Τελικά, στην πρώτη σειρά, επικράτησαν οι γυναίκες υπουργοί αφού ο πρωθυπουργός θέλησε να τονίσει ότι η κυβέρνησή του είναι «υπέρβαρη», με 51 υπουργούς, αλλά έχει μεγάλη συμμετοχή γυναικών.

Ο πρωθυπουργός παίρνει θέσηΟ πρωθυπουργός παίρνει θέση

Από την οικογενειακή φωτογραφία απουσιάζει η Κατερίνα Νοτοπούλου, για άγνωστους λόγους.

Η οικογενειακή φωτογραφία της νέας κυβέρνησηςΗ οικογενειακή φωτογραφία της νέας κυβέρνησηςΠρόκειται για την τέταρτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015Πρόκειται για την τέταρτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015Μόνη απούσα από την οικογενειακή φωτογραφία η Κατερίνα ΝοτοπούλουΜόνη απούσα από την οικογενειακή φωτογραφία η Κατερίνα ΝοτοπούλουΙσχυρή γυναικεία παρουσίαΙσχυρή γυναικεία παρουσία

Χρυσοβελώνη, Παπανάτσιου, Τζούφη, ΑχτσιόγλουΧρυσοβελώνη, Παπανάτσιου, Τζούφη, ΑχτσιόγλουΗ κυρία Κουντουρά δίπλα στον Τέρενς ΚουίκΗ κυρία Κουντουρά δίπλα στον Τέρενς ΚουίκΟ κ. Τσίπρας σε ρόλο μαέστρουΟ κ. Τσίπρας σε ρόλο μαέστρου

Ο πρωθυπουργός αποχώρησε με τον Γιάννη ΔραγασάκηΟ πρωθυπουργός αποχώρησε με τον Γιάννη ΔραγασάκηΞανθός, ΡήγαςΞανθός, ΡήγαςΟι τουρίστες έκπληκτοι σήκωσαν τις μηχανέςΟι τουρίστες έκπληκτοι σήκωσαν τις μηχανέςΒρέθηκαν τυχαία στην πλατεία και είδαν τη φωτογράφισηΒρέθηκαν τυχαία στην πλατεία και είδαν τη φωτογράφιση

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here