Στις Βρυξέλλες βρίσκεται η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, συμμετέχοντας ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και με την ιδιότητα της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην ετήσια Διακοινοβουλευτική Συνάντηση της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας Φύλων (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, με θέμα “Γυναίκα και Αθλητισμός”.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, η Μαρία Αντωνίου διατύπωσε συγκεκριμένες επισημάνσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, σχετικά με την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στον αθλητισμό, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί πολιτικές με σαφή και στοχευμένο προσανατολισμό ώστε:

  • να αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στις αθλητικές δραστηριότητες και την απασχόληση στον τομέα του αθλητισμού,
  • να υπάρχει ίση εκπροσώπηση φύλου στη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων αθλητικών συλλόγων και τη λήψη αποφάσεων,
  • να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας στο χώρο του αθλητισμού βάσει φύλου,
  • να καταρριφθούν τα έμφυλα στερεότυπα και
  • να οριστεί το πλαίσιο λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης σε σχέση με τον αθλητισμό και ο ρόλος που διαδραματίζουν.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων κ. Robert Biedroń, η Υπουργός Ισότητας της Πολωνίας κ. Katarzyna Kotula, η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Evelyn Regner, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αξιών και Διαφάνειας κ.Věra Jourová, ενώ ακολούθησε λεπτομερής συζήτηση με ειδικούς εμπειρογνώμονες και τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών και εκπροσώπων των εθνικών κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here