Με γεμάτη ατζέντα υποδέχθηκε την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, στο πλαίσιο ενός κοινού στόχου που είναι η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα και της καθιέρωσης της Καστοριάς ως έναν από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Η Yφυπουργός έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς Δήμου τα τελευταία δύο χρόνια τόσο σε επίπεδο δημιουργίας νέων υποδομών και βελτίωσης των υφισταμένων, με έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα να υλοποιούνται όσο και με τις άυλες δράσεις που τρέχουν με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι, δεδομένου ότι η Καστοριά διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού, που αυτή τη στιγμή προωθεί με καμπάνια του το Υπουργείο Τουρισμού, ενώ κοινή διαπίστωση ήταν ότι μπορούν να αναπτυχθούν πολλά είδη τουρισμού, όπως ο αθλητικός -ναυταθλητικός, εναλλακτικός, ορεινός, θρησκευτικός, συνεδριακός.

«Η σημερινή συνάντηση και η επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού στην περιοχή μας μόνο οφέλη μπορεί να μας αποφέρει. Οι απόψεις μας για την ανάπτυξη του τουρισμού συμπίπτουν απόλυτα και με σύμμαχο πλέον την κ. Ζαχαράκη συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για δημιουργία νέων υποδομών και αναβάθμιση των υφιστάμενων που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας. Αρωγός το Υπουργείο και στις προωθητικές δράσεις που σχεδιάζουμε για την προσέλκυση επισκεπτών», τόνισε ο κ. Κορεντσίδης.

«Από εδώ και στο εξής μπορείτε να με θεωρείτε μία πρέσβειρα της Καστοριάς ως προς το τουριστικό σας προϊόν. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν γιατί η Καστοριά διαθέτει πάρα πολλά χαρακτηριστικά και, κυρίως, τον φυσικό πλούτο, για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού», δήλωσε από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη

Ο Δήμαρχος παρέδωσε στην Υφυπουργό ένα αναλυτικό Σχέδιο Προγράμματος για την Ανάπτυξη του Τουρισμού του Δήμου Καστοριάς, καθώς και ένα Υπόμνημα, με το οποίο ζήτησε:

α) την ίδρυση εκπαιδευτικής δομής του Υπουργείου Τουρισμού με έδρα την Καστοριά (Ανώτατη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων),
β) την υποστήριξη της εξωστρέφειας και προβολής – προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς με τη συνδρομή των οργανισμών που ανήκουν ή εποπτεύονται από το Υπουργείο Τουρισμού (EOT, Marketing Greece κ.τ.λ.),
γ) τη διοργάνωση ενός Αναπτυξιακού Τουριστικού Συνεδρίου στην Καστοριά
δ) την ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής της λίμνης Ορεστιάδας, που εντάσσεται στο δίκτυο NATURA 2000 και προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού σε αυτή, βάσει του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης στις περιοχές του δικτύου NATURA 2000»,
ε) τη στήριξη των επαγγελματικών φορέων του Τουρισμού και της Εστίασης της Καστοριάς, οι οποίοι επλήγησαν τα μέγιστα εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here