Συνάντηση εκπαιδευτικών με θέμα την διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στην Καστοριά

Συνάντηση εκπαιδευτικών τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης με θέμα την διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στην Καστοριά.

Όπως ενημερώνει η κ. Σουλτάνα Ζορπίδου: «Η 27 Ιανουαρίου είναι η Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, διεθνώς. Υπάρχει και οδηγία του υπουργείου παιδείας να αφιερώνει ο εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2 διδακτικές ώρες για την διδασκαλία του Ολοκαυτώματος. 
Γνωρίζω και γνωρίζουμε πως υπάρχει δυσκολία στην εφαρμογή και στην ενασχόληση με το θέμα αυτό στην τάξη, για πολλούς και διάφορους λόγους, που δεν είναι του παρόντος.
Για τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στην Καστοριά, υπάρχει η δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με την διδασκαλία όχι μόνο του Ολοκαυτώματος αλλά και του σημαντικού θέματος της λειτουργίας των στρατοπέδων συγκέντρωσης και θανάτου, που ήταν η ραχοκοκαλιά της ναζιστικής μηχανής οικονομίας και εξόντωσης και μοναδικό παράδειγμα βιομηχανοποίησης θανάτου.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ένα παραπάνω κίνητρο για το θέμα και επιθυμούν να δικτυωθούν σε ευρωπαϊκό δίκτυο εκπαιδευτικών, τυπικής και μη εκπαίδευσης, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν σχετικές πληροφορίες για μελλοντικά πρότζεκτ. 
Για όσες και όσους επιθυμούν, προτείνω συνάντηση την Κυριακή το απόγευμα, αν υπάρχει ενδιαφέρον παρακαλώ καλέστε στο 6987120413 ή εδώ μέσω μηνύματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here