Στις 21 & 22 Νοεμβρίου 2020 διοργανώνεται ηFOSSCOMM 2020, το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογιών στην Ελλάδα. Η φετινή FOSSCOMM διεξάγεται μέσω διαδικτύου και διοργανώνεται από τον ΕΕΛΛΑΚ,το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

H Fosscomm οργανώνεται από τις Ελληνικές κοινότητες του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο, και συμμετέχουν σε αυτή κοινότητες, προγραμματιστές και εταιρείες που ασχολούνται με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Στη Fosscomm συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 800 σύνεδροι.

Από το 2008, έτος διεξαγωγής του πρώτου συνεδρίου της Fosscomm, έχουν διοργανωθεί συνολικά 12 συνέδρια Fosscomm ξεκινώντας από το 2008 σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Σέρρες, Αθήνα, Λαμία, Αθήνα, Πειραιά, Αθήνα Ηράκλειο και Λαμία αντίστοιχα.

Η FOSSCOMM 2020 είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθεί στην Καστοριά, αλλά εξαιτίας της πανδημίας θα υλοποιηθεί διαδικτυακά στις 21 και 22 Νοεμβρίου.

Περιλαμβάνει περισσότερς από 40 ομιλίες και εργαστήρια (workshops) σε θέματα Ανοιχτού λογισμικού, Ανοιχτού περιεχομένου, Ανοιχτών δεδομένων, Ανοιχτών τεχνολογιών, Ανοιχτής σχεδίασης και Ανοιχτών αδειών. Συγκεντρώνει, διαδικτυακά, μέλη από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις κοινότητες ανοιχτού λογισμικού, ευρωπαϊκούς οργανισμούς, τις κοινότητες ανοιχτών τεχνολογιών, τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ανοιχτού λογισμικού και όσους ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον ανοιχτό κώδικα και τις ανοιχτές τεχνολογίες.

Κατά τη διάρκεια της φετινής FOSSCOMM, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ομιλίες για θέματα όπως:

  • Τη νέα στρατηγική λογισμικού ανοιχτού κώδικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τονΕυάγγελο Τσαβαλόπουλο (Επικεφαλής του Open Source Programme Office (OSPO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής)
  • Τον ρόλο του Ελεύθερου Λογισμικού κατά τη διάρκεια της Πανδημίας και τη σημασία να διατίθεται με ελεύθερες άδειες το λογισμικό που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο, από τον Alexander Sander (FSFE EU Policy Manager)
  • Τον ρόλο του Ανοιχτού Λογισμικού στην πολιτική του Δημοσίου από τον Sivan Pätsch (Research Director στοOpen Forum Europe)
  • Τα 10 χρόνια του Libreoffice και τον ρόλο του στην ελευθερία των χρηστών από τον Italo Vignoli (Ιδρυτικό μέλος του The Document Foundation, επικεφαλής του Associazione LibreItalia και μελος του Open Source Initiative (OSI))
  • Το έργο ανοιχτού hardware Epidose από τον Διομήδη Σπινέλλη (Πρόεδρο του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – Καθηγητή ΟΠΑ)
  • Την παρουσίαση έργων ανοιχτών τεχνολογιών από σχολεία που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση
  •  Δεκάδες άλλα θέματα Ανοιχτού λογισμικού, Ανοιχτού περιεχομένου, Ανοιχτών δεδομένων, Ανοιχτών τεχνολογιών, Ανοιχτής σχεδίασης και Ανοιχτών αδειών

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της FOSSCOMM 2020 εδώ και μπορείτε να εγγραφείτε για να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω της σελίδας της FOSSCOMM.

Δείτε την ιστοσελίδα της FOSSCOMM 2020

Ακολουθήστε την FOSSCOMM 2020 στο Facebook και στο twitter @fosscomm2020 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here