Μία νέα επιταγή ακρίβειας, ένα νέο market pass και αύξηση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης σκέφτεται η κυβέρνηση προς το τέλος του χρόνου, αφού πρώτα αποτυπωθεί και επίσημα η καλή πορεία των εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία δείχνουν πως από την υπεραπόδοση των εσόδων θα προκύψει ένα εξτρά ποσό τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε νέα μέτρα στήριξης.

Οι συγκεκριμένες παραμβάσεις θα είναι στοχευμένες και θα δώσουν βοήθεια σε πολίτες που τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που εξετάζονται είναι είτε μια νέα επιταγή ακρίβειας είτε μια παράταση του Market Pass μέχρι το τέλος του έτους.

Επίσης, όπως είπε και χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις πιθανότατα για την επέκταση του επιδόματος θέρμανσης και για όσους χρησιμοποιούν ρεύμα για να ζεσταθούν.

ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, MARKET PASS

Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν στα ήδη ανακοινωμένα όπως το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, η αύξηση του κατώτατου μισθού και το ξεπάγωμα των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση των συντάξεων κατά 3.1%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here