Για την επαναλειτουργία του λατομείου αλλά και όλες τις δράσεις που σχεδιάζει η ΜΑΚΕΔΝΟΣ, μίλησε στο Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 ο πρόεδρος του Νομικού προσώπου Γιάννη Σαλβαρινας.

Αναφορικά με την επανεκκίνηση του λατομείου ο κ. Σαλβαρινας ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προχώρησε στην πρόσληψη μεταλλειολόγου ενώ προανήγγειλε ότι την προσεχή Τρίτη θα έρθουν για έλεγχο εκπρόσωποι των μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, που έχουν την ευθύνη του ελέγχου.

Αναφορικά με το πως θα επαναλειτουργήσει η εταιρεία ο κ. Σαλβαρινας σημείωσε ότι αρχικά θα λειτουργήσει με εξωτερικό συνεργάτη ο οποίος με απευθείας ανάθεση θα αναλάβει τη διάτρηση, ανατίναξη και μεταφορά των υλικών ενώ θα πληρωθεί με τα χρήματα από τις πρώτες πωλήσεις υλικών. Επίσης σημείωσε ότι θα δαπανηθούν περίπου 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου σε βάθος πενταετίας η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δεντροφυτεύσεις.

Τέλος, είπε πως σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που δημιουργεί η λειτουργία του λατομείου, θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων σεισμογράφοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here