Αυτή την εβδομάδα …κληρώνει για τα τέλη κυκλοφορίας. Στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν λάβει ακόμα καμία οριστική απόφαση, ενώ αποκλείουν κατηγορηματικά την εφαρμογή του περιβαλλοντικού φόρου του επονομαζόμενου και τέλος δακτυλίου.

Έτσι, οι κάτοικοι της Αθήνας των οποίων οι κατοικίες βρίσκονται εντός του δακτυλίου φαίνεται πως τελικά δεν θα πληρώσουν ένα νέο χαράτσι για το αυτοκίνητό τους.

Και όπως έλεγε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι καθόλου δίκαιο και σωστό να πληρώνουν οι κάτοικοι εντός του δακτυλίου και να μην πληρώνουν όσοι κατοικούν εκτός, αλλά εισέρχονται καθημερινά στο δακτύλιο.

Σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας υπάρχουν πολλά. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και η μόνη υπαρκτή είναι η βάση συζήτησης και η κατεύθυνση των αλλαγών.

Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι να βρεθεί ένα νέο σύστημα που θα αποφέρει σίγουρα τα ίδια έσοδα και ενδεχομένως περισσότερα αν υπάρξουν ιδιοκτήτες ΙΧ οι οποίοι ύστερα από τις αλλαγές θα θελήσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.

Η κατεύθυνση είναι να ελαφρυνθούν τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2010. Η ελάφρυνση αναλογικά να είναι μεγαλύτερη για τα ΙΧ μικρού κυβισμού και μικρότερη ποσοστιαία για τα μεγάλου κυβισμού.

Με τον τρόπο αυτό ελπίζουν στο υπουργείο Οικονομικών πως θα υπάρξουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι θα θελήσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες.

Στον αντίποδα οι εντολές λένε να επιβαρυνθούν τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν μετά το 2010 και να πληρώσουν αυτοκίνητα που είχαν εξαιρεθεί για περιβαλλοντικούς λόγους από την καταβολή τελών.

Το ποσοστά των μειώσεων και των αυξήσεων, καθώς και τα ποσά για τα αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να αποφασιστούν εντός της εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here