«Ανάσα» στην κοινωνία δίνει το ειδικό τιμολόγιο έκπτωσης ηλεκτρικού ρεύματος, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης.

«Το ειδικό τιμολόγιο έκπτωσης ηλεκτρικού ρεύματος προς όλους τους παρόχους, είτε είναι η ΔΕΗ, είτε είναι ιδιωτικές εταιρείες, άρα λοιπόν αφορά όλους τους καταναλωτές, ανεξαρτήτως παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν επιλέξει», ανέφερε ο κ. Καρυπίδης μιλώντας στον ρ/σ «Πρακτορείο fm».

Η τροπολογία είναι μέσα στο νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες, το οποίο –όπως είπε ο κ. Καρυπίδης– σήμερα αναμενόταν να συζητηθεί στη Βουλή, ωστόσο η συζήτησή του μεταφέρθηκε την επόμενη εβδομάδα (Τρίτη ή Τετάρτη).

«Με την ψήφισή του (σ.σ. του νομοσχεδίου), θα αποτελεί νόμο του κράτους, άρα θα έχουμε την άμεση εφαρμογή από 1/1/2018. Άρα λοιπόν, από τις αρχές του 2018, θα ισχύει η έκπτωση 30% σε πρώτη φάση για όλα τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης (Αρκαδίας)», επισήμανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Η Δυτική Μακεδονία είναι η περιφέρεια των αντιθέσεων, τόνισε ο κ. Καρυπίδης και συμπλήρωσε «ενώ είναι η ενεργειακή ‘καρδιά’ της χώρας, έχει ενεργειακή φτώχεια.

Έχουμε δύο εποχές στη Δυτική Μακεδονία, χειμώνα και βαρυχειμωνιά, άρα αντιλαμβάνεστε ότι το ειδικό τιμολόγιο με την έκπτωση του ρεύματος δίνει μία ανάσα στην κοινωνία, επιπρόσθετα διορθώνει στρεβλώσεις(…) Αμέσως μετά εξειδικεύουμε να υπάρξει έκπτωση ρεύματος και προς τις επιχειρήσεις που αυτό είναι το μεγάλο θέμα, που θα δημιουργήσει και δυναμική στην οικονομία (…), όπου εκεί η έκπτωση κλιμακωτά θα φτάνει και το 50%».

«Εξειδικεύουμε από πού θα υπάρχουν αυτοί οι πόροι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ειδικό ταμείο που θα ενισχύει αυτή την έκπτωση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων και νομίζω ότι το επόμενο δίμηνο και αυτό θα αποτελέσει με τροπολογία, νόμο του κράτους», σημείωσε ο κ. Καρυπίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here