Ο ανθρώπινος πόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ίσως το δυσκολότερο πράγμα όταν κληθείς να επιχειρήσεις στα ερείπια, τόνισε ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της ΕΟΔ

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης κατά την άφιξη της αποστολής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης (15/2) από τις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας.

Τα μέλη της ΕΟΔ και οι οικογένειες των διασωστών, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, αγκαλιές και δάκρυα χαράς, τους 27 εθελοντές που συνεδραμαν στις έρευνες για την διάσωση ανθρώπινων ζωών, στην περιοχή των φονικών σεισμών της Τουρκίας. Η υποπρόξενος του Τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, Gokce Over, υποδέχθηκε την ελληνική αποστολή και τους έδωσε μια ανθοδέσμη με λουλούδια.

«Ηταν πραγματικά μια πολύ δύσκολη στιγμή. Τα συναισθήματα είναι πολλά, σύνθετα, ανάμεικτα και μπερδεμένα. Την ώρα που πήγαμε στην Τουρκία οδικώς μας συνόδευσε αυτοκίνητο της αστυνομίας μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Στο αεροδρόμιο από όπου περνάγαμε μας αναγνωρίζανε για το έργο μας και μας χειροκροτουσαν όλοι» είπε συγκινημένος ο επικεφαλής της αποστολής στην Τουρκία, Ιωάννης Παπαστάθης.

elliniki-omada-diaswsis__1_
elliniki-omada-diaswsis__2_
elliniki-omada-diaswsis__3_

«Ανάμεικτα συναισθήματα, τελείως διαφορετικά. Πόλεμος έχει γίνει, μεγάλη καταστροφή. Αυτοί είναι οι ήρωες, δεν είμαστε εμείς. Εμείς το αντιμετωπισαμε αυτό για 6-7 μέρες σε θερμοκρασίες -7, αυτοί όμως θα συνεχίσουν έτσι, αυτοί είναι οι ήρωες» τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ – Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here