820.000 είναι οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις της χώρας, που έχουν μερίδιο αγοράς πάνω από 90% και περίπου 1.600.000 απασχολούμενους. Το 48,5% των εργαζομένων στον επιχειρηματικό τομέα της χώρας απασχολούνται σε επιχειρήσεις με έως 9 άτομα προσωπικό, ενώ το 28,7% των εργαζομένων στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2019, ήταν αυτοαπασχολούμενοι. Η έκθεση Πισσαρίδη τους «περιγράφει» ευκρινέστατα με την πανδημία σαν πρόφαση ώστε να αποτελειώσει ότι δεν μπόρεσε η χρεοκοπία των σκληρών μέτρων. Μαντέψτε πόσες από αυτές θα επιβιώσουν και τι έρχεται.
Αλλαγή επιχειρηματικού μοντέλου, όπου θα επιβληθούν οι τεράστιες αλυσίδες ξένες κυρίως, με την χώρα ένα υποκατάστημα με τους δικούς τους εργασιακούς, φορολογικούς και παραγωγικούς όρους (αυτό είπε και ο υπουργός Ανάπτυξης στην ομιλία του και του φάνηκε και φυσιολογικό αποτέλεσμα της ρύθμισης της ελεύθερης οικονομίας).
Η αλλαγή αυτή δεν θα είναι καθόλου αναίμακτη. Μετά θα πάρει σειρά κι ο δημόσιος τομέας. Καημένη Καστοριά θα πουλήσει και όλες της τις πέτρες «υπόθεση λατομείο»…
Θωμάς Μόσχος, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΜέΡΑ25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here