Τελευταία μέρα του Απρίλη σήμερα και αύριο μας έρχεται ο Μάιος με την πρώτη μέρα του, για άλλους να είναι ημέρα απεργίας και εργατικού αγώνα, ενώ για άλλους απλά μια ευκαιρία για έξοδο στην εξοχή με ότι συνεπάγεται αυτό!

Παρότι οι καιρικές συνθήκες σήμερα σε όλο τον νομό Καστοριάς, δεν έδειξαν να ευνοούν ιδιαίτερα όσους θα επιχειρήσουν αύριο να περάσουν τη μέρα της Πρωτομαγιάς στην εξοχή, παρά τις αντίθετες προβλέψεις που έκανα λόγο για καλό καιρό, εντούτοις κάτοικοι του Άργους Ορεστικού εξόρμησαν από σήμερα προκείμενου να… μαρκάρουν το χώρο που επιθυμούν να περάσουν την αυριανή μέρα με τις παρέες τους.

Τον πρώτο λόγο έχει το περίφημο δασάκι που βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα. Ήδη μεγάλες ανοιχτωσιές κάτω από την σκιά των μεγάλων δέντρων, αλλά και σημεία γραφικά και με τον απαιτούμενο χώρο, δίπλα στα νερά του ποταμού, έχουν κυκλωθεί με την ασπροκόκκινη κορδέλα. Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς κάθε ”επίδοξο” που θα ήθελε να περάσει την Πρωτομαγιά στο ίδιο σημείο, δηλώνοντας πως το μέρος είναι ήδη ”καπαρωμένο” ώστε να αποφευχθούν τυχών παρεξηγήσεις. Γεγονός που τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια γίνεται σεβαστό από όλους τους κατοίκους που επιθυμούν να ”πιάσουν τον Μάη” στην συγκεκριμένη καταπράσινη περιοχή του Άργους Ορεστικού.

Μάλιστα αρκετοί είναι και αυτοί που από σήμερα το απόγευμα θα βρεθούν εκεί και θα διανυκτερεύσουν σε σκηνές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here