Το αμερικανικό περιοδικό ασκεί, για ακόμη μία φορά, δριμύτατη κριτική στην πολιτική του Αμερικανού προέδρου και πιο συγκεκριμένα στην πρακτική διαχωρισμού των παιδιών μεταναστών από τις οικογένειές τους

Καυστικό για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι το επόμενο εξώφυλλο του περιοδικού TIME, το οποίο για ακόμη μία φορά ασκεί δριμύτατη κριτική στην πολιτική του Αμερικανού προέδρου.

Αυτή τη φορά, με ένα άκρως ειρωνικό και σαφέστατο τίτλο, «Καλωσήρθες στην Αμερική», το αμερικανικό περοδικό κατακρίνει την πολιτική του Τραμπ απέναντι στους μετανάστες και πιο συγκεκριμένα στο διαχωρισμό των παιδιών από τις οικογένειές τους.

Σε ένα κατακόκκινο φόντο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται όρθιος να κοιτά χαμηλά. Τι κοιτά; Το μικρό κοριτσάκι από την Ονδούρα, την οποία σταμάτησαν μαζί με τη μητέρα της στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού οι σκληρές αμερικανικές δυνάμεις επιβολής, που ύστερα από τις κυβερνητικές εντολές, έχουν χωρίσει από τον Απρίλιο του 2018 περισσότερους από 2.000 παράνομους μετανάστες από τα ανήλικα παιδιά τους.

tra_001

Το κοριτσάκι αυτό, φωτογραφημένο από τον πολυβραβευμένο -και με Πούλιτζερ- φωτογράφο, Τζον Μουρ, μοιάζει τώρα να κοιτάζει κλαίγοντας όχι τη μαμά του, αλλά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ, γεμάτος απάθεια, κοιτάζει με τη σειρά του το κοριτσάκι και ο λακωνικός τίτλος τα λέει όλα: «Καλώς ήρθες στην Αμερική».

Το εξώφυλλο του τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να διαδοθεί το μήνυμα εναντίωσης σε ένα από τα δεινά που συμβαίνουν στην Αμερική, ακυρώνοντας κάθε έννοια ανθρωπισμού και σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το TIME σε ανάρτησή του στο twitter αναρωτιέται καυστικά «Τι είδους χώρα είμαστε;»

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here