Μια διαφορετική βραδιά της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Πολιτιστικό κέντρο του Άργους Ορεστικού όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-αφιέρωμα στη μουσική από τη Φιλόπτωχο αδελφότητα κυρίων της πόλης!

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί από καιρό με την στήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Άργους Ορεστικού, στα πλαίσια της δράσης των κυρίων που απαρτίζουν την αδελφότητα της φιλόπτωχου με απώτερο σκοπό να ενδυναμωθεί το φιλανθρωπικό της έργο, συγκεντρώνοντας χρήματα προκειμένου να διατεθούν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς και σε άπορους φοιτητές της περιοχής! Την προσπάθεια αυτή των κυρίων της φιλοπτώχου, αγκάλιασαν πολλοί πολίτες του Άργους Ορεστικού, που έσπευσαν να συνδράμουν και να παρακολουθήσουν την μουσική εκδήλωση!

Η πρωτοβουλία ανήκει στην εκπαιδευτικό Βασιλική Μπούκλα η οποία με το ΔΣ της αδελφότητας προχώρησε, μαζί με τον δήμο όπως προαναφέραμε, στην διοργάνωση αυτή. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της προέδρου του ΔΣ της Φιλοπτώχου αδελφότητας. Αμέσως μετά η κυρία Μπούκλα έκανε μια αναφορά στο ρόλο της μουσικής με εύστοχη εξιστόρηση από την αρχή του κόσμου μέχρι και σήμερα! Μια εξιστόρηση τόσο άψογα δομημένη και με πληροφορίες που οδήγησαν τόσο την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου αλλά και την βουλευτή της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, να την χαρακτηρίσουν στους χαιρετισμούς της ως κινητή εγκυκλοπαίδεια!

Στην όμορφη βραδιά παραβρέθηκανακόμα ο δήμαρχος Παναγιώτης Κεπατσόγλου, η αντιδήμαρχος Αφροδίτη Μπελονάκη, ο πολιτευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου ΟΡΕΣΤΙΣ Κώστας Αδάμ και πλήθος Κόσμου!

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης άνοιξε με ένα κλασικό κομμάτι ”Τα κύματα του Δούναβη” στο πιάνο η Εμφανίστηκαν, η νεαρή Βασιλική Παπαγεωργίου για να ακολουθήσει το γυναικείο χορωδιακό σχήμα με το όνομα Lefkas Singers ένα σύνολο που έχει έδρα την Λευκάδα και αποτελείται κυρίως από γυναίκες με καταγωγή από την Αγγλία και την Ολλανδία. Χορωδία που μάγεψε το κοινό με τα τραγούδια που απέδωσε κυρίως από νέγρικους σκοπούς δίνοντας μια ξεχωριστή και πρωτόγνωρη πινελιά στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα! Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία του λαϊκού σχήματος του Τάσου Δούκα με διαχρονικά τραγούδια του Ελληνικού πενταγράμμου συναρπάζοντας το κοινό που χειροκροτούσε ρυθμικά σε πολλά από τα τραγούδια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here