Στη Λάρισα μέσα σε μια μέρα έγιναν 200 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και τεστ και προγραμματίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες Καρδίτσας.

Στη Λάρισα μέσα σε μια μέρα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία όσοι κάτοικοι της περιοχής ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες για προληπτικούς λόγους.

Στην Λάρισα μέσα σε μια μέρα οριστικοποιήθηκε το πλάνο τροφοδοσίας του οικισμού Νέας Σμύρνης σε τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό, πριν μπει σε καραντίνα.

Στη Λάρισα μέσα σε μια μέρα ο καταυλισμός των Ρομά αλλά και όλες οι περιοχές που χαρακτηρίζονται «κλειστοί» πληθυσμοί (όπως π.χ. τα κέντρα φύλαξης των προσφύγων και μεταναστών) μπήκαν στο μικροσκόπιο με μέτρα και ελέγχους.

Στη Λάρισα μέσα σε μια μέρα παρουσιάστηκαν ενώπιον Αρχών και κατοίκων Τσιόδρας και Χαρδαλιάς.

Στη Λάρισα μέσα σε μια μέρα έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν.

Όσα δεν έγιναν και δεν έχουν γίνει ακόμη στην Καστοριά των νεκρών, των απεγνωσμένων αγροτών, κτηνοτρόφων και επαγγελματιών, του εξαντλημένου Νοσοκομείου, της «κλειδωμένης» Μεσοποταμίας, της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μείναμε μόνοι μας, και μας άφησαν να σηκώσουμε ένα βάρος δυσβάσταχτο.

Μείναμε μόνοι μας, αλλά δείχνουμε να τα καταφέρνουμε, βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα. Μια νίκη που την χρωστάμε σε όλους όσους παλεύουν σε κάθε οχυρό, σε κάθε μετερίζι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, ήρωες όλοι χωρίς ζυγαριά.

Και οφείλουμε να το πούμε, γιατί η «νίκη» έχει άλλη αξία αν την κερδίσεις μόνος σου.

Μάρκος Πετρόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here