Το χιόνι σε πολλούς γεννά την επιθυμία για έντονο παιχνίδι, πολύ δε περισσότερο στο να φτιάξουν έναν χιονάνθρωπο που πολλές φορές με ευφάνταστο τρόπο, προσπαθούν να του δώσουν ομορφιά και ”ζωντάνια”

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τον 17χρονο Νικόλα Στεργιόπουλο από τη Μηλίτσα, που η χιονόπτωση της Δευτέρας, του χτύπησε για μια ακόμη μια φορά την καλλιτεχνική του φύση, οδηγώντας τον στο να δημιουργήσει έναν άγγελο από χιόνι στην αυλή του σπιτιού του.

Αν και ασχολήθηκε ώρες αρκετές, σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκε να σταματήσει, μιας και το να δημιουργεί, είναι η ανάσα του. Παιδεύτηκε και κατάφερε να δημιουργήσει έναν άγγελο κομψοτέχνημα, παρότι η ύλη -χιόνι- που φτιάχτηκε δεν επιτρέπει την μόνιμη ύπαρξη του, αφού μοιραία θα οδηγηθεί στο λιώσιμο. Ωστόσο, ευτυχώς υπάρχουν οι φωτογραφίες που πάντα επιτρέπουν στο να θαυμάσει κανείς, έστω και από μακρυά, το υπέροχο δημιούργημα.

Ο Νικόλας, μας εξομολογήθηκε πως ζει για να ζωγραφίζει και ζωγραφίζει από τότε που κατάφερε να πιάσει μολύβι στα χέρια του, δηλαδή από 2 ετών! Ακόμα δηλώνει πως του αρέσει πολύ να ασχολείται με την ωρολογοποιία, ενώ ξετρελαίνεται να δημιουργεί γλυπτά από χιόνι! Η φράση που ακούγεται και συγκλονίζει, από τον νεαρό Νικόλα είναι η ακόλουθη: «Γενικά για εμένα η τέχνη είναι το κλειδί για κάθε κλειδαριά, η τέχνη είναι ελευθερία, είναι ζωή»

Ο Νικόλας, όπως αναφέρθηκε, είναι 17 ετών, φοιτά στην Γ’ Λυκείου και όπως είναι φυσικό, έχει βάλει στόχο την σχολή Καλών Τεχνών. Με τον χιονογλυπτό Άγγελο του μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε μαζί του μια πρώτη γνωριμία, καθώς έχει πλούτο από δημιουργίες που αξίζει, αν αναλογιστεί κανείς και το νεαρό της ηλικίας του, να γνωρίσει και από κοντά και να ταξιδέψει στα μαγικά μέρη της τέχνης του, που γεμίζουν με χαρά και υπερηφάνεια τους ανθρώπους μα κυρίως την μητέρα του!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here