Τραυματικές εμπειρίες αποκόμισαν οι επιβάτες πτήσης από την Νέα Υόρκη προς το Ντάλας, όταν λίγη ώρα μετά την απογείωση, μία έκρηξη διέλυσε τον αριστερό κινητήρα του αεροσκάφους.

Η πτήση 1380 της Southwest Airlines με 143 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα βρισκόταν πάνω από την πόλη της Φιλαδέλφεια όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η μία από τις τουρμπίνες του Boeing 737-700 διαλύθηκε στον αέρα.

Οι επιβάτες της πτήσης άκουσαν τον δυνατό κρότο από την έκρηξη, ενώ την ίδια στιγμή συντρίμμια της τουρμπίνας έκαναν θρύψαλα παράθυρο της καμπίνας επιβατών.

Πριν προλάβει κάποιος να αντιδράσει, οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν, ενώ η γυναίκα που καθόταν στη θέση που έσπασε το παράθυρο, άρχισε να ρουφιέται από τον αέρα σε μία εφιαλτική σκηνή.

Ευτυχώς, τα αντανακλαστικά τόσο των υπόλοιπων επιβατών όσο και των μελών του πληρώματος στάθηκαν σωτήρια για την άτυχη επιβάτη, καθώς μετά από τιτάνιες προσπάθειες κατάφεραν να την τραβήξουν ξανά στο εσωτερικό.

Το Boeing έκανε αμέσως αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όμως δεν κατάφερε κι άφησε την τελευταία της πνοή.

Από το συμβάν τραυματίστηκαν ακόμη επτά επιβαίνοντες του αεροσκάφους.

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here