«Να ξαναγίνουμε Ευρώπη», δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Γρεβενά το μεσημέρι του Σαββάτου απέναντι στο «κράτος της διαπλοκής και της διαφθοράς του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως και ξέρει και μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ύστερα κι από τα τεσσεράμισι χρόνια της κυβερνητικής του εμπειρίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μνημόνευσε και τις δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας με νόημα πως όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2019 θα τον ξαναψηφίσουν, αλλά αρκετοί από αυτούς ψήφισαν ΝΔ πριν τέσσερα χρόνια δεν θα το ξανακάνουν.

Συσχέτισε, μάλιστα, τα δημοσκοπικά ευρήματα με τις παρακολουθήσεις μέσω Predator, υπονοώντας πως οι πολίτες φοβούνται να δώσουν ειλικρινείς απαντήσεις υπό το φόβο της παρακολούθησής τους: «Το βράδυ των εκλογών θα υπάρχουν δύο ηττημένοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι δημοσκόποι».

Υπονόησε, εξάλλου, πως το κυβερνητικό του πρόγραμμα έχει την άτυπη έγκριση και του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς στον οποίο το παρουσίασε πρόσφατα στο Βερολίνο, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως το σχέδιό του είναι η αναδιανομή του πλούτου και της περιουσίας των Ελλήνων υπέρ των λίγων και ισχυρών.

«Δεν χρεοκοπήσαμε εμείς τη χώρα, αλλά τη βγάλαμε από το βούρκο. Αυτοί κυβέρνησαν βρίσκοντάς τα όλα έτοιμα και χάρη στην πανδημία είχαν την ευχέρεια να δαπανήσουν. Αν την είχαμε κι εμείς η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη. Γι’ αυτό και ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το φιλολαϊκό μας πρόγραμμα, που είναι πολύ καλά μελετημένο και κοστολογημένο. Έταξαν καλύτερες ημέρες για τη μεσαία τάξη κι έφεραν τα κουπόνια».

Μίλησε, επίσης, για εκλογές της απλής αναλογικής, αλλά και της απλής λογικής που θέλει τον πρώτο να σχηματίζει κυβέρνηση με τον τρίτο.

Εκτίμησε, μάλιστα, πως ακόμα και με εκβιασμούς, με πιέσεις, ακόμα και με αποστασίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σχηματίσει κυβέρνηση αν είναι έστω και με μισή μονάδα διαφορά πρώτος.

Είπε, εξάλλου, πως μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα διαψεύσει αυτόν το σχεδιασμό: «Όσο πιο μεγάλη η νίκη μας τόσο πιο βέβαιος ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών».

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, αναρωτήθηκε γιατί και οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί, πέραν του MEGA, δεν ζήτησαν τηλεμαχία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

«Θα τον ξετρυπώσουμε από το καβούκι του. Κανείς δεν δοξάστηκε κρυπτόμενος», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανάλαβε το τετράπτυχο του συμβολαίου αλλαγής- «αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο κι αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη»-, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους και στην απαλλαγή τους από τον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και την αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ.

Ως προς την αύξηση των μισθών μίλησε για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, ξεπάγωμα των τριετιών κι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους για πρώτη φορά μετά το 2009, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για “αισχροκέρδεια made in Greece”.

Ως προς τη μείωση των τιμών, έκανε λόγο για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, ακόμα και μηδενισμό του, καθώς κι αυστηρούς ελέγχους στην αγορά.

Ως προς τη ρύθμιση των χρεών, έκανε αναφορά στην Λούκα Κατσέλη που βρίσκεται πίσω από το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για γενναία «κουρέματα» και πολλές δόσεις.

Μίλησε, επίσης, για μεταρρύθμιση του κράτους και για ενίσχυση των νέων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, υποσχόμενος πως θα την επανακρατικοποιήσει, ενώ υποστήριξε πως ο εκλεγμένος με τη ΝΔ βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης- αποδοκιμάστηκε από τους πολίτες- είναι ένας “μικρός Μητσοτάκης” ως προς τη συμπεριφορά του, τον οποίο αποκάλεσε “κοράκι”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους υποψήφιους του κόμματός του στα Γρεβενά.

cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here