«Είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες», τόνισε από το Λαύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Για τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη και την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωκοινοβουλευτική του ομάδα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο στο οποίο περιόδευσε σήμερα.

«Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη. (…) Για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών», τόνισε αρχικά ο κ. Τσίπρας. «Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος. Να μάθουμε στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται», πρόσθεσε.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας: «Χθες ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για εμάς. Υπήρξε μια καταγγελία για τον ευρωβουλευτή Γιωργούλη. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από την δικαιοσύνη και έχει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά σε ό,τι μας αφορά, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση, με εμφυλη βία, με σεξουαλική βία. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, εμείς είμαστε με τα θύματα και θα είμαστε με τα θύματα όχι με τους θύτες. Το μήνυμα που έστειλα και στείλαμε χθες ήταν απολύτως σαφές. Καμιά συγκάλυψη, καμία ανοχή καμιά σκιά. Όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, όποιος κι αν είναι αυτός. Αυτό το μήνυμα θέλω σήμερα να το περάσω, δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτή υπόθεση θα κρίνει δικαιοσύνη, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι μας οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όσοι έχουμε παιδιά και μάλιστα αγόρια να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται. Να μάθουμε ότι μεγαλύτερηα αξία από όλες είναι η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ύπαρξη, την οποία πρέπει να σεβόμαστε. Και δεν χωράει η βία, δεν χωράνε σε αυτές τις καταστάσεις ανοχή απέναντι στη βία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον Γεωργούλη να παραδώσει την έδρα του στην Ευρωβουλή – «Υπήρχε φήμη από τον Ιούνιο του 2022»

Να επιστρέψει την έδρα του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τον ανεξάρτητο πλέον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, όπως του διαμηνύθηκε κατά πληροφορίες, από χθες, οπότε και γνωστοποιήθηκε το αίτημα άρσης της ασυλίας του από τις βελγικές εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα, η Πόπη Τσαπανίδου γνωστοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διερεύνησε «φήμη» σχετικά με τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή από τον Ιούνιο του 2022 και για τρεις μήνες, προβαίνοντας σε κινήσεις σε «δύο επίπεδα».

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο Mega, ζήτησε ο κ. Γεωργούλης να επιστρέψει την έδρα του, λέγοντας πως «το έχουμε ήδη ζητήσει ως κόμμα», ενώ έκανε λόγο για γεγονός «όχι μόνο δυσάρεστο, αλλά και σοκαριστικό, αυτό που αποκαλύφθηκε».

«Ως γυναίκα είμαι κι εγώ αναστατωμένη και σοκαρισμένη και είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σοκαρισμένοι. Μόλις χθες μάθαμε ότι ο κ. Γεωργούλης βαρύνεται με μια τέτοια καταγγελία και σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την Ευρωομάδα» ανέφερε σχετικά η κυρία Τσαπανίδου, προσθέτοντας πως «η αντίδραση μας ήταν άμεση και ακαριαία. Ο Αλέξης Τσίπρας άμεσα έδωσε την εντολή να απομακρυνθεί από το κόμμα και την Ευρωομάδα».

Υποστήριξε ακόμη ότι «δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τα ζητήματα έμφυλης βίας και τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτά τα θέματα είναι βαθιά ριζωμένα στο αξιακό μας σύστημα», ενώ επιβεβαίωσε ότι κυκλοφορούσαν φήμες αναφορικά με τη συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ – Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here