Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε την Πέμπτη η είδηση της απόσυρσης όλων των γαλάζιων σημαιών του νησιού από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης εξαιτίας καταγγελιών που υποβλήθηκαν προς το συγκεκριμένο Φορέα αναφορικά με τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και ειδικότερα τις εκροές λυμάτων στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, στον πλάνο και εν γένει τη λειτουργία του Βιολογικού.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, ανεξάρτητα από το αν το πρόβλημα υπάρχει ή όχι σε μερικές από τις 18 βραβευμένες παράλιες, το μέτρο της «υποστολής» θα εφαρμοστεί καθολικά και μάλιστα για δυο χρόνια εκτός αν υπάρξουν αποδείξεις ότι είναι καθαρές.

 Σωρευτικά και επιβαρυντικά λειτούργησε το γεγονός ότι υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους και απουσία ναυαγοσωστών από τις παραλίες.

 

Το ρεπορτάζ του imerazante.gr αναφέρει πως προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι ενώ είχε περιέλθει η κατάσταση σε γνώση του Δήμου από τις 13 Ιουλίου δεν είχε ληφθεί καμία πρόνοια. Μάλιστα, πριν μερικές ημέρες έγινε σύσκεψη υπο το Δήμαρχο αλλά και πάλι οι υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν ώστε με έγγραφά τους να παρουσιάσουν τις πραγματικές συνθήκες και πιθανόν να συγκρατούσαν τις τρέχουσες εξελίξεις.

Επικαλείται επίσης πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είναι έντονη η απογοήτευση των μελών της Επιτροπής Τουρισμού τα οποία φέρονται διατεθειμένα, υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here