Για παρακράτος έκανε λόγο ο Βαγγέλης Βενιζέλος – Χριστοδουλοπούλου: Να σας πω σε πόσες δίκες έχουν υπάρξει παραβιάσεις διαδικασίας;

– Παρασκευόπουλος για συνομιλίες Καμμένου με ισοβίτη: Δεν επιτρέπεται η χρήση προϊόντων που κτήθηκαν με παράνομα μέσα

Την διερεύνηση της υπόθεσης του Noor-1 και των συνομιλιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με κατάδικο για εμπόριο ναρκωτικών σε όλα τα επίπεδα επιχειρεί η αντιπολίτευση καθώς μετά την πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, το σύνολο της αντιπολίτευσης ζήτησε να αποσταλεί άμεσα κλήση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας προκειμένου να καταθέσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ωστόσο, η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου με την συνδρομή των Νίκου Παρασκευόπουλου και Γιάννη Γκιόλα κατέβαλαν ηρωικές προσπάθειες προκειμένου να αποφύγουν την εξέταση της προβληματικής υπόθεσης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι κανόνες διαφάνειας θα επηρεάσουν την μυστικότητα της δικαστικής διερεύνησης. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε η έρευνα από την Βουλή θα οδηγήσει σε διαρροή πληροφοριών για την υπόθεση και σε… αίμα!

Παράλληλα, η κυρία Χριστοδουλοπούλου απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι αόριστη και ανεπαρκής και ως τέτοια την απορρίπτω».

Υπενθυμίζεται ότι το γραπτό αίτημα για την εξέταση του κ. Καμμένου κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι) ενώ κατά την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής συνυπογράφηκε από οκτώ ακόμα βουλευτές της αντιπολίτευσης προκειμένου να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Κανονισμού της Βουλής για να γίνει αποδεκτό.

Αρχικά, η πρόεδρος υποστήριξε ότι η υπόθεση έχει ήδη αναλυθεί αρκετά στα ΜΜΕ και στην Ολομέλεια της Βουλής και απέκρουσε το αίτημα λέγοντας πως «η επιτροπή Θεσμών δεν είναι εφετείο ούτε Αρειος Πάγος για να πηγαίνει από πρώτο σε δεύτερο και τρίτο βαθμό» για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος και να αναλυθούν τα επιχειρήματα τα οποία πιθανότατα θα επαναληφθούν και κατά την συζήτηση της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής:

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο www.protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here