Αρχίζει η δεσμευτική φάση του Market Test -Δύο μήνες θα διαρκέσει το ενημερωτικό στάδιο της διαδικασίας -Από 17 Ιουλίου 2021 η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών

Την εκκίνηση της διαδικασίας για την αύξηση (μέχρι και διπλασιασμό) της δυναμικότητας μεταφοράς φυσικού αερίου από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP) ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία του αγωγού. Συγκεκριμένα, ξεκινά η δεσμευτική φάση του Market Test για επαύξηση της δυναμικότητας, με το ενημερωτικό στάδιο της διαδικασίας που θα διαρκέσει δύο μήνες, για να ακολουθήσει από τις 17 Ιουλίου 2021 η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Η έναρξη της δεσμευτικής φάσης έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές ενέργειας της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Ιταλίας, της πρότασης έργου που υπέβαλε ο ΤΑΡ, η Snam Rete Gas (SRG) και ο ΔΕΣΦΑ, τον Μάιο του 2021.

Τα έγγραφα της δεσμευτικής φάσης του Market Test, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η πρόταση έργου, η κοινή ανακοίνωση των ΤΑΡ, SRG και ΔΕΣΦΑ, η ανακοίνωση του ΤΑΡ σχετικά με τη δεσμευτική φάση, καθώς και όλα τα συνοδευτικά έγγραφα και οι σχετικές φόρμες, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΤΑΡ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους στο email [email protected] από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου 2021.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here