Γενναιόδωρο σε επιχορηγήσεις για τη χαμηλή και μεσαία εισοδηματική τάξη, µε τη δημιουργία έξι εισοδηματικών κατηγοριών, που συνδέονται µε τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά των ωφελουμένων θα είναι το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» καθώς προβλέπεται ότι θα επιδοτεί μέχρι το 70% της δαπάνης για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών μοιράζοντας ως και 17.500 ευρώ στους δικαιούχους.

Το νέο πρόγραμμα θα προικοδοτηθεί µε κονδύλια 292,2 εκατ. ευρώ ως δηµόσια συμμετοχή και αναμένεται να προκηρυχθεί τον Σεπτέμβριο, αμέσως μετά τη διασφάλιση της συμμετοχής των τραπεζών στο σχήμα ώστε να δοθεί η δυνατότητα παροχής χαμηλότοκων δανείων. Η σχετική πρόσκληση του ΕΤΕΑΝ προς τις τράπεζες εστάλη τις προηγούμενες ημέρες, µε καταληκτική προθεσμία για την υποβολή προτάσεων την 25η Αυγούστου.

Μάλιστα, σύμφωνα µε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, «δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής µε ίδια κεφάλαια, µε την κατάργηση της προϋπόθεσης τραπεζικού δανεισμού, για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και απλοποιείται η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα, µε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης».

Πηγή: agronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here