Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus+ “Climate Change in classroom and beyond” (2020-1-UK01-KA201-078893) διάρκειας 2 ετών, από 01.09.2020 έως 31.08.2022. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης φορείς της Ιταλίας, Τουρκίας και Βουλγαρίας και συντονίστρια χώρα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με αφετηρία τη διαπίστωση ότι η κλιματική αλλαγή έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την οικονομία και την ανθρώπινη υγεία, καθώς και συμπεράσματα ερευνών σχετικά με τη θετική επίδραση της εκπαίδευσης πάνω στην καλλιέργεια θετικών συμπεριφορών των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα, το πρόγραμμα “Culture Change in classroom and beyond” στοχεύει να:

  1. καλλιεργήσει θετικές συμπεριφορές και να ωθήσει τους μαθητές να αναλάβουν ενεργή στάση στην προστασία του περιβάλλοντος
  2. βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τις διαφορές που υφίστανται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα
  3. καλλιεργήσει στους μαθητές δεξιότητες ζωής που θα τους επιτρέψουν να συμμετάσχουν αποτελεσματικά στο πρόγραμμα
  4. βελτιώσει τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών και τις γλωσσικές τους ικανότητες στη χρήση ξένων γλωσσών
    Μετά από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, επελέγη το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης για την υλοποίηση του προγράμματος. Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου θα συνεργαστεί με τα σχολεία της Ιταλίας, Τουρκίας και Βουλγαρίας για την υλοποίηση προγράμματος etwinning με το ίδιο θέμα, θα σχεδιάσει ερωτηματολόγιο που θα διερευνά τις γνώσεις των μαθητών πάνω στην κλιματική αλλαγή, θα δημιουργήσει ECOTEAMS και ERASMUS+ CORNERS στο σχολείο και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here